Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Et slag golf som sa gull

James Bond (Sean Connery) svinger seg med køllen! Golfscenen i Goldfinger er minneverdig. Etter innspillingen ble Connery også privat en ivrig golfspiller.


Stoke Poges Golf Club er åstedet for en av filmhistoriens klassiske scener – mellom James Bond og Auric Goldfinger.

Mange filmeksperter har utpekt den klassiske golfscenen i Goldfinger (1964) som en av de beste filmscenene gjennom tidene.

Det er ikke uten grunn. Scenen har mange klassiske elementer som er svært karakteristiske, samtidig som det er en lun britisk humor i scenen.

Scenen skildrer det første «ordentlige» møte mellom James Bond og Auric Goldfinger. (Goldfinger var for øvrig navnet på en person Ian Fleming «hatet intenst», og han brukte derfor navnet som navnet på skurken i boken sin med samme navn).

Bond og Goldfinger møtes «sosialt» på golfbanen i golfklubben som eies av Goldfinger selv. Bond etterforsket Goldfinger, da MI6 har mistanke om at Goldfinger transporterer gull ut av landet på en ulovlig måte. Bond og Goldfinger ender opp med å spille om et gullbar fra nazistenes skattkammer under andre verdenskrig. Goldfinger taper på det 18. og siste hullet, siden Bond for lengst avslørte at Goldfinger bedrev juks.

I virkeligheten er denne berømte scenen filmet på golfbanen til Stoke Poges Golf Club. Golfklubben er en del av Stoke Park, som ligger i Buckinghamshire, ikke langt fra London.

På samme område ligger også Stoke Poges Church Yard, hvor scenen fra For Your Eyes Only (1981) – der Bond besøker graven til kona si – er filmet.

Det er tydelig at Stoke Park er et populært område for Bondfolkene til å filme viktige scener. Kan det ha noe å gjøre med at parken ligger bare ca en 10 minutters biltur fra Pinewood Studios?

Bondfolkene kom nemlig tilbake da viktige scener til Tomorrow Never Dies (1997) skulle filmes. Bonds hotell i Hamburg, Tyskland, er det i virkeligheten bare på utsiden når vi ser selve hotellbygget utenfra. Bonds hotellrom innvendig, da han får besøke av Paris Carver, er filmet i en luksussuitte på selve klubbhuset til Stoke Poges Golf Club, da golfklubben også bedriver hotelldrift.

I perioden 18.- 25.07.99 var undertegnede på «Bondferie» i London, og da passet jeg på å besøke blant annet Stoke Poges Golf Club. Det var veldig

Stian Bjerkvold ute på golfbanen til Stoke Poges Golf Club, med klubbhuset i bakgrunnen.
spesielt og helt fantastisk. Jeg hadde akkurat vært utenfor Pinewood Studios og kom til golfklubben i taxi. Jeg gikk inn og fortalte hvem jeg var og at jeg var Bondfan. De syntes det var kjempestas og ga meg en liten omvisning. Jeg fikk blant annet se at i klubbhuset hadde de en bar hvor det var hengt opp masse bilder fra filmen Goldfinger samt autografene til både Sean Connery og Pierce Brosnan. Jeg fikk også sett det 18. golfhullet der den berømte golfscenen sluttet. Etter besøket i golfklubben stakk jeg også innom kirkegården der Bond besøkte graven til kona si i For Your Eyes Only (1981).

Relaterte saker
I James Bonds fotspor (12.11.2009)


Stian Bjerkvold / 08.02.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jemimah: He's awful! Jeremy: He's terrible! Caracticus Potts: Not only that, he isn't even nice! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…