Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Kevin McGlory er død

Slagscenene i Thunderball er blant de mest omfattende som er filmet under vann, noensinne.


Kevin McGlory, produsenten som var den første som forsøkte å lage en James Bond-film, er død, 80 år gammel.

Kevin McGlory er død, 80 år gammel. Han døde 20. november 2006. Hans offisielle fødselsdato er ikke kjent for oss. McGlory vil for evig og alltid bli forbundet med tre spesielle, og meget viktige hendelser, i James Bonds "liv".

For det første skrev han sammen med Jack Whittingham og Bonds skaper Ian Flemning flere filmmanus i 1958 som senere skulle danne basis for boken Thunderball, utgitt i 1961. Filmprosjektene ble aldri noe av. Da Ian Fleming ga ut boka, ble han saksøkt av McGlory og Wittingham. Etter flere rettsrunder inngikk partene en avtale hvor de to fikk kreditering i nye opplag av boken, og McGlory fikk filmrettighetene til romanen. Hvilke elementer fra romanen som McGlory har «æren» for er ikke klart, men sikkert er det i alle fall at det er her SPECTRE for første gang dukker opp og Ernst Stavro Blofeld. Til neste år kommer det en ny faktabok, The Battle For Bond, som trolig vil dokumentere alle fakta rundt både boken, og de to filmversjonene av boka, Thunderball (1965) og Never Say Never Again (1983).

Førstnevnte film ble laget av Eon Productions, etter at McGlory inngikk en avtale

Kevin McGlory
med dem. McGlory var alene kreditert som produsent, og var viktig for filmen – han alene sørget for de mange viktige undervannscenene og hans kontaktnett med folk på Bahamas visste seg å være uvurderlig. I kontrakten McGlory hadde med Albert R. Broccoli og Harry Saltzman forpliktet han seg til å ikke lage flere filmer basert på Thunderball og de ulike filmmanusutkastene på ti år. I 1976 var McGlory på banen igjen, med påfølgende rettsrunder og kamp om Bond. Til slutt ble prosjekter som "Warhead", "Warhead 8" og "James Bond of the Secret Service" en realitet – med filmen Never Say Never Again (1983), hvor McGlory klarte å "lure" Sean Connery tilbake til rollen som agent 007.

Så sent som på slutten av 90-tallet og utover 2000-tallet forsøkte McGlory å gjenopplive sine James Bond-rettigheter, men han lykkes ikke med dette.

Med ham dør trolig de eneste alternative James Bond-rettighetene. Det eneste er hvorvidt hans slektninger vil føre kampen videre. Uansett, vi lyser fred over hans minne. Kevin McGlory er, uansettt hvordan man snur og vender på det, en viktig mann i James Bond-universet, og begge Bond-filmene han var ansvarlig for, er gode filmer, hver på sin måte.

Les mer her på JAMESBOND.NO om filmene og produsenten:

Thunderball

Never Say Never Again

Kevin McGlory

Relaterte saker
Never Say Never Again fyller 30 år (16.10.2013)
Irvin Kershner er død (30.11.2010)


JB / 01.12.2006 Sist oppdatert: 05.12.06 kl. 01:26


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Francisco Scaramanga: You get as much pleasure out of killing as I do, so why don't you admit it? James Bond: I admit killing you would be a pleasure. "
The Man With The Golden Gun (1974)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…