Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
25.08.19 kl. 09:04

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
ANNONSER
STØTTESPILLERE
McGregor var førstevalget som Bond

Ewan McGregor i en scene fra The Island.


The Sunday Times melder at Ewan McGregor var det opprinnelige førstevalget som den nye James Bond etter Pierce Brosnan.

Den skotske skuespilleren, kjent fra Trainspotting og Star Wars-filmene, sa nei takk

Ewan McGregor i en scene fra filmen Down With Love.
til rollen som James Bond i frykt for at han for evig ville bli forbundet med rollen, og fordi han ikke ønsket å knytte seg til enda en filmserie etter å ha spilt Obi-Wan Kenobi i de tre nyeste Star Wars-filmene, skriver The Sunday Times. Ifølge avisen var heller ikke regissør Martin Campbell overbevist om at McGregor var perfekt i rollen. McGregor var aktuell kun tidlig i prosessen med å finne Brosnans erstatter.

Insidere i filmindustrien sier overfor avisen at de ikke var overrasket over at Ewan McGregor sa nei takk til rollen som agent 007. En anonym kilde sier at «jeg tror McGregor har en for stor rekkevidde som skuespiller til å bli limt til Bond-rollen, noe han eventuelt ville ha blitt for en lengre periode fremover».

I et intervju i fjor sa McGregor at det ville vært «moro» å spille James Bond.

– Med Star Wars filmet vi i tre måneder og så var det et par uker med ekstrafilming. Men med Bond antar jeg at innspillingen varer mye lengre og at det må gjøres mye PR. Jeg ville vært bekymret for om jeg ville ha rukket å gjøre noe annet, sa McGregor i dette intervjuet.

Foruten Star Wars-innsatsen, har vi sett Ewan McGregor som actionhelt i blant annet The Island, og som velkledd 60-talls mann i den romantiske komedien Down With Love. I disse dager er også McGregor kinoaktuell med en viktig birolle i Stormbreaker. Dette er en agent/spionfilm om en slags "tenårings-James Bond", som hyres inn av MI6. McGregor spiller den unge agentens mentor og onkel.

Daniel Craig ble annonsert som den nye James Bond i oktober 2005. Han har avtale om å spille rollen i tre filmer. Dermed er det to filmer igjen etter Casino Royale (2006). Den neste, med arbeidstittelen "Bond 22", kommer i 2008, og "Bond 23" trolig i 2010.

Relaterte saker
Craig vil lage «den beste Bondfilmen han kan» (12.09.2011)
James Bond – Å leve og la leve (03.03.2011)
Bond 23 vil nok komme (06.07.2010)


JB / 24.10.2006 Sist oppdatert: 27.10.06 kl. 23:59


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Q: Oh, grow up, double-O Seven! "
The World Is Not Enough (1999)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2019. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2019 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…