Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Tomorrow Never Dies – 20 år etter

Tomorrow Never Dies [The Original Motion Picture Score] komplett forside og bakside


19. desember 2017 er det 20 år siden norgespremieren på Tomorrow Never Dies. Hvordan har filmen holdt seg?

I anledning jubileet satte jeg på Blu-ray Disc-utgaven av filmen kvelden i forkant. Jeg aner ikke hvor lenge det er siden jeg så filmen, men jeg vet det er mange år siden sist!

Tomorrow Never Dies er m.a.o. ingen favoritt, men heller ingen film jeg direkte misliker.

Jeg husker at jeg syntes den virket litt fattig på eksotiske locations, da jeg så den da den var ny. Og jeg stusset veldig på

Michelle Yeoh i rollen som Wai Lin i Tomorrow Never Dies (1997).
at det var lite kinesere å se – de er «liksom-fienden» som Elliot Carver (Jonathan Pryce) fra Carver Media Group Network forsøker å få britene til å matche seg mot.

En annen ting jeg husker med glede var Bond-pikene: Teri Hatcher som kona til Carver, Paris Carver, og en med en forhistorikk med James Bond. Michelle Yeoh som den kinesiske agenten Wai Lin skinner også sterkere utover i filmen, og det at hun møter på Bond i forbindelse med oppdraget har mange likhetstrekk med Agent Triple X (Barbara Bach) i The Spy Who Loved Me (1977).

Tomorrow Never Dies prikker av de fleste punktene for malen for en Bond-film, mht. superskurk med storslagne ambisjoner, høyt ego og som ikke nøler med å drepe sin egen kone (selv om han nok visste at hun ville ligge med 007.) En bokstavelig talt stor småskurk: Götz Otto som blodtørstige Stamper, er som hentet fra læreboken til «hvordan skrive et Bond-manus».

Pierce Brosnan, som var 43 og 44 år da filmen ble spilt inn, gjør en habil innsats med det manuset han har å rutte med. Men han skinner best når han får mer «kjøtt på beina», f.eks. i scenene med Teri Hatcher.

På mange vis føles Tomorrow Never Diessom en ikke like bra blåkopi av GoldenEye. I starten blir Bond introdusert på nesten samme måte, og i det hele tatt er stemningen nokså lik. Som man ville sagt på engelsk: «It hasn't aged so well.»

Dette var den første Bond-filmen som David Arnold laget musikken til. Han er inspirert og legger til det flotte Surrender-temaet inn passende steder. Dette ønsket han skulle være tittelmelodien, men den ble i stedet

Sheryl Crow: Tomorrow Never Dies CD single.
brukt på slutt-tekstene, sunget av KD Lang. Arnold lovte å ta musikken tilbake til «John Barry-stemningen» og fikk oppdraget fordi han imponerte produsentene med sin Bond hyllest-CD Shaken, Not Stirred.

Sheryl Crows tittelmelodi har vokst med årene, og jeg liker den bedre nå.

Regissør Roger Spotiswoode hadde en stri tørn med å lage denne filmen, da manuset ikke var ferdig til innspillingen. «Vi hadde et uferdig manus som ikke fungerte i enkelte parti,» medgikk Pierce Brosnan.

Litt morsomme fakta om filmen:

Tomorrow Never Dies ble vist som 70 mm visning i Oslo spektrum 19-21. desember 1997.

Elliot Carver-rollen ble tilbudt Anthony Hopkins. Han sa ja til rollen og var med på innspillingen i tre dager. På grunn av alt kaoset – med nye manussider hver dag – sa han opp.

Innspillingen startet i januar 1997 i Peyresourde i Frankrike.

Monica Belluci og Sela Ward testet for rollen som Paris Carver, en rolle som til slutt gikk til Teri Hatcher.

Hadde premiere samme dag som Titanic, 12. desember, i Storbritannia.

Den første Bond-filmen uten Albert R. Broccoli som produsent.

Den 18. Bond-filmen.

Den første Bond-filmen uten en Ian Fleming-tittel.

Rating IMDb.com: 6.5 av 10

Rottentomatoes: 57 % kritikere, 53 % publikum

Les mer om filmen på vår indeksside her.



JB / 19.12.2017


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"David Breckinridge: You're being investigated for treason. Pete Garrison: What? David Breckinridge: I'm just going by what the evidence says. Pete Garrison: I'm the one who set up this investigation. I AM being framed! "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…