Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Tegneserietegneren John McLusky er død

visstripe nr. 2 fra Casino Royale tegneserien (1958). Dette var første gang James Bonds ansikt ble visualisert!


John McLusky, mannen som skapte det ikoniske bildet av James Bond i tegneserienes verden, er død, 83 år gammel.

John McLusky døde tirsdag 5. september 2006, etter lang tids sykdom.

Fire år før verden ble kjent med agent 007 som filmhelt, debuterte Bond som tegneseriehelt i den britiske avisen The Daily Express. Den første stripen var på trykk 7.

John McLusky, her fotografert på 80-tallet.
juli 1958.

Sammen med manusforfatter Henry Gammidge laget McLusky de neste sju årene i alt 13 eventyr, alle basert på Ian Flemings romaner og noveller. JB Forlag har utgitt de fleste av disse i de fem albumene vi publiserte i årene 1999-2001.

John McLusky begynte sin tegnerkarriere i militæret under annen verdenskrig. Frem til han begynte med Bond i 1958 var han frilansillustratør. Etter at han ga seg med Bond i 1966, begynte han å tegne Secret Agent 13 og han jobbet deretter 15 år i bladet TV Comics med diverse stripeserier som Orlando, Laurel & Hardy (Helan og Halvan) og Pink Panther. I dag lever John McLusky et stille og rolig liv på landsbygden, en halvtimes tur med tog fra London sentrum. Helsen er ikke som den engang var. Han tegner ikke lenger, og kan heller ikke spille fiolin, en annen aktivitet han tidligere hygget seg med.

Sønnen hans, Graham McLusky, har opprettet en nettside hvor originalstriper fra Bond-serien er lagt ut for salg. Foreløpig er det kun episodene You Only Live Twice og Polestar som tilbys, men prisene er ganske høye. 200 pund, cirka 2.500 kroner, for én stripe. Men siden McLusky eier originalene, ser i hvert fall ikke vi noe galt i at mannen, og nå hans etterkommere, skal tjene noen kroner på arbeidsinnsatsen. Siden er forøvrig "lagt på is" i etterkant av McLuskys død.

– Det var hardt arbeid, medga McLusky da jamesbond.no intervjuet ham i 2000, og legger til at han nesten er blitt allergisk mot James Bond-figuren! Likevel er han takknemlig for muligheten han hadde til å utvikle seg som tegner med denne serien, fortalte han oss dengang.

JB / 10.09.2006 Sist oppdatert: 24.10.06 kl. 22:54

Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Cody Banks: What? That's impossible! Kids have been snooping around this place for years! Someone would've found the entrance by now! C.I.A. Director: That's why we put it... where no-one wants to spend too much time. "
Agent Cody Banks 2: Destination London (2004)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…