Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Tilbake til agentenes gullalder

Fra venstre: Alicia Vikander (som Gabriella «Gaby» Teller), Armie Hammer (som Illya Kuryakin) og Henry Cavill (som Napoleon Solo) i The Man from U.N.C.L.E.. Foto: Warner.

Saken er hentet fra KINOMAGASINET 5•2015. Les magasinet nedenfor!



Det var en tid da agentfilmene og seriene var ensbetydende med underholdning av første klasse. Vil filmatiseringen av The Man from U.N.C.L.E. gi oss den gode følelsen tilbake? Vi håper det!

Noen i de eldre generasjoner gjenkjenner nok tittelen The Man from U.N.C.L.E. fra NBCs TV-serie med samme navn.

Denne agentserien ble sendt fire år på midten av 60-tallet, og omhandlet agenter fra U.N.C.L.E. Det står for The United Network Command for Law and Enforcement.

Robert Vaughn, David McCallum og Leo G. Carroll spilte hovedrollene, og som om ikke dette var nok: én av serieskaperne var James Bond-forfatteren Ian Fleming.

Men hans konseptuelle bidrag var få, da han ikke fikk lov av Bond-produsentene å involvere seg. Dog foreslo han navnene Napoleon Solo og April Dancer. Fleming og produsent Norman Felton møttes i New York i oktober 1962 og drøftet serien. I mai 1963 bekreftet Fleming at han trakk seg fra prosjektet.

BRITISK REGISSØR

I 2015s kinoklare film The

Armie Hammer (som Illya Kuryakin) og Henry Cavill (som Napoleon Solo) i The Man from U.N.C.L.E.. Foto: Warner.

Man from U.N.C.L.E.
er det Madonnas eksmann, den velkjente regissøren Guy Ritchie, som står bak roret. Ritchie har tidligere regissert filmer som Snatch. (2000) med Benicio Del Toro, RocknRolla (2008) med Gerard Butler og de to Sherlock Holmes-filmene med Robert Downey Jr. og Jude Law.

Guy Ritchies film baserer seg på TV-serien, og klassifiseres som en «spy-fi» actionkomedie. Tidsmessig befinner vi oss tidlig på 1960-tallet, i den kalde krigens tidsrom. Filmen omhandler hvordan CIA-agenten Napoleon Solo og KGB-agenten Illya Kuryakin blir tvunget til å samarbeide i datidens verden full av korrupsjon og dobbeltspill.

Sammen skal de to agentene stoppe en kriminell organisasjon som arbeider internasjonalt med spredning av atomvåpen. Agentene blir del av en stor

Henry Cavill (som Napoleon Solo) i The Man from U.N.C.L.E.. Foto: Warner.

og viktig kamp i det som kunne ruinere datidens skjøre maktbalanse totalt.

Agentenes eneste ledetråd er datteren til en forsvunnet, tysk vitenskapsmann, som er nøkkelen til å kunne infiltrere den kriminelle organisasjonen som de ønsker å stoppe.

SKUESPILLERTEAMET

Superman-aktuelle Henry Cavill spiller rollen som CIA-agenten Napoleon Solo; rollen som Robert Vaughn hadde i TV-serien. Her kan James Bond-fans, som gjerne skulle ha sett Cavill i rollen som agent 007, endelig få oppleve ham i en noe tilsvarende rolle.

KGB-agenten Illya Kuryakin, som på 60-tallet ble gestaltet av David McCallum, blir i Ritchies filmversjon spilt av Armie Hammer.

– Jeg elsker å jobbe med Guy. Han er min favoritt av regissører jeg har arbeidet med, og jeg kunne arbeidet med han i alle filmer, sa en fornøyd Henry Cavill til ScreenSlam under CinemaCon i 2015.

Svenske Alicia Vikander spiller rollen som den forvunnede vitenskapsmannens datter, Gaby Teller. Vikander er bare 27 år gammel, men har allerede en imponerende CV med Till det som är vackert (2009), Kronjuvelerna (2011), Anna Karenina (2012) og sist som kvinnelig robot i Ex Machina (2015).

Vikander uttalte til Extra TV at det å spille inn The Man from U.N.C.L.E. var veldig gøy.

– Dette var min første sjanse til å gjøre litt av både komedie og action. Det var fantastiske kostymer, stort hår og øyevipper, uttalte Vikander før hun fortalte at hun personlig har likt Guy Ritchies tidligere filmer veldig godt.

HYLLER TV-SERIEN

I tillegg til disse tre vil også velkjente skuespillere som

Filmplakat: The Man from U.N.C.L.E.. Foto: Warner.

Jarred Harris (Mad Men) og Hugh Grant (Notting Hill og Love Actually) inneha roller i filmen.

Guy Ritchie har skapt mye humring i kinosalene med for eksempel Sherlock Holmes-filmatiseringer og RocknRolla. Actionkomedienes sjangerkonvensjoner har dermed godt grunnlag til å lykkes da Guy Ritchie har med «komediekongen» Hugh Grant på laget.

The Man from U.N.C.L.E. var en flott TV-serie tilbake i sin tid og forhåpentligvis kan vi klare å bevare noe av dens magi og lage en flott film. Vi synes vi har gjort det. Vi likte virkelig prosessen med å lage denne filmen, så vi håper dere vil like prosessen med å se den, uttalte Armie Hammer på vegne av seg selv og Henry Cavill under CinemaCon.

Også regissøren selv var begeistret for den originale TV-serien, og uttalte i til Variety i juni 2015 at det han la merke til og husker fra TV-serien var selve stemningen. Nettopp minnet om denne stemningen var det som inspirerte Ritchie til å gjøre noe med materialet.

EN SVUNNEN TID

Store deler av dagens kinopublikum har beundret stemningen i Ritchies tidligere filmer. Vittighetene, samspillet og dialogene mellom Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) og Dr. Watson (Jude Law) har til tider vært svært imponerende, og det blir spennende å se om Ritchie vil kunne skape et like godt kompaniskap mellom Cavill og Hammer som agenter.

Filmer med handling lagt til andre verdenskrig er høyfrekventert, men i denne filmen er det den pressede situasjonen etter andre verdenskrig som skal få spillerom. Også mot slutten av året kommer en annen film fra den kalde krigen, Steven Spielbergs Bridge of Spies. Dermed kan det se ut til at 2015 blir året hvor vi skal bli bedre kjent med uvæpnede konflikter med ingredienser som makt og korrupsjon.

Men før Spielbergs film, som skal ha Norgespremiere i november 2015, er det altså duket for The Man from U.N.C.L.E. på norske kinoer. Den var opprinnelig satt opp fra 14. august 2015, men ble så utsatt til 4. september 2015.

007 FAKTA OM The Man from U.N.C.L.E.

• Armie Hammer og Henry Cavill kjente ikke til TV-serien og sa ja til filmen pga. regissør Guy Ritchie.

• Hammer så TV-serien før innspillingen startet. Det gjorde ikke Cavill.

• Historien er en opprinnelseshistorie som TV-serien aldri tok for seg. Handlingen foregår ett eller to år etter Cuba-krisen.

• Warner har forsøkt å lage denne filmen i over ti år.

• Tom Cruise var lenge en av de mest aktuelle i hovedrollen, men dette ble ikke aktuelt grunnet tidspress med andre filmer.

• Filmskaperne valgte å beholde historien på 60-tallet fordi det ville skille de fra andre moderne agentfilmer, og gjøre det mulig å å skape deres egen verden.

• Bond-forfatter Ian Fleming bidro til den opprinnelige TV-serien, men trakk seg etter en stund fra videre arbeid da Bond-produksjonsselskapet EON ikke likte at han var involvert.

Kilde: Collider.com

THE MAN FROM U.N.C.L.E.

Regissør: Guy Ritchie

Kinopremiere: 04.09.2015

Distributør: SF

Videolansering: Warner (medio nov/des. 2015)

• Finnes med Dolby Atmos-lyd



Saken er hentet fra KINOMAGASINET 5•2015. Les magasinet nedenfor!

SE OGSÅ FILMENS TO OFFISIELLE TRAILERE NEDENFOR!

TEKST: ANN MARI NETTUM



Relaterte saker
Anmeldelse: The Man from U.N.C.L.E. (06.09.2015)
Hvor stor blir Mission: Impossible? (31.07.2015)
Spionmoro: Spy Another Day (30.06.2015)
Slik blir spionfilmåret 2015 (14.01.2015)
Slik blir James Bond-året 2015 (01.01.2015)


JB / 23.08.2015


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Donald "Red" Grant: Is any of the opposition around? James Bond: Not in any condition to be worried about. "
From Russia With Love (1963)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…