Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
James Bond 007 Kavalkade 1962–1986

Heftet James Bond 007 Kavalkade 1962–1986 presenterte alle filmene opp til da og ladet opp til The Living Daylights.


En gang i tiden kunne man ofte se James Bond-filmer i reprise på kino. Vi ser tilbake i tiden, på den siste store James Bond-kavalkaden!

Heftet James Bond 007 Kavalkade 1962–1986 presenterte alle filmene opp til

Hele Bond-serien ble presentert på midtsidene i heftet James Bond 007 Kavalkade 1962–1986.
og med da og ladet opp til The Living Daylights.

– Heftet ble laget av distributøren UIP for å lansere filmene på nytt. Det var nok siste gangen det skjedde. Det var mye mer vanlig før med kavalkader, forteller Sigurd Moe Hetland, som i 1986 var ansatt i Oslo kinematografer. Da var han førstefullmektig. Han ble ansatt som filmkonsulent i 1969.

– Jeg husker den siste Bond-kavalkaden. Filmene ble satt opp med ca. en uke per film, mimrer Hetland.

– Jeg så de også selv de på nytt den gang. Det var jo sjelden man kunne få se de. Det var bare kavalkadene som var reprisemulighetene. Dette var også før det ble vanlig med TV-rettigheter.

– Da VHS-en kom for fullt, ble det ikke så ofte aktuelt med gjensyn med filmene på kino. Ikke bare gjaldt det James Bond. Det var tidligere westernfilmer og masse spesialkavalkader, med filmer som publikum hadde likt gjennom tidene.

Sigurd Moe Hetland jobbet i Oslo kinematografer. Her før han pensjonert seg. Foto: John Berge

Det var også ofte Disney-filmer.

– Savner du den tiden?

– Det gjør jeg. Det var spesielt å se James Bond på kino. Det har det alltid vært. Selv den dag i dag! Det vil jeg ikke unnvære. Jeg husker også hvor stas det var å bli invitert på de ulike Bond-premierene. Nå gleder jeg meg til ny film og det faktum at Cinemateket og JAMESBOND.no setter opp noen av filmene i høst!

Cinemateket hos Norsk filminstitutt (NFI) i Filmens hus i Oslo arrangerer i samarbeid med JAMESBOND.no to storslagne helaftener for norske Bond-fans lørdag 31. oktober og søndag 1. november 2015. Les mer om dette her.

Relaterte saker
Ja, vi elsker James Bond-helg i Oslo (01.02.2016)


JB / 14.08.2015


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Xander Cage: I live for this shit. "
xXx (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…