Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Mannen som har spilt James Bond flest ganger

Roger Moore i rollen som James Bond for aller første gang i humor TV-serien Mainly Millicent.


Er det Sean Connery eller Roger Moore?

Det stadig tilbakevendende spørsmålet som mannen i gata og den gjengse quizdeltager blir usikker på, kan vi Bondfans som regel besvare enkelt og greit.

Mange av dere kjenner dere sikkert igjen i scenarioet: Folk prater om James Bond og diskuterer hvem som har spilt agenten flest ganger. De henvender seg til deg som er fan. Du vet svaret. Med et smil om munnen forteller du en kort (eller lang?) versjon om bråket mellom Ian Fleming og Kevin McClory og Jack Whittingham, som senere førte til at Sean Connery spilte i Never Say Never Again (1983).

Deretter legger du til: Med sine seks offisielle 007-filmer og sin ene uoffisielle har skotten like mange opptredener som James Bond, som sin venn Roger Moore som spilte i syv offisielle. Begge har altså spilt rollen 007 ganger.

Diskusjonen er parkert. Eller er den det?

Det noen fans kanskje allerede vet, men jeg velger å tro langt fra alle, er at Roger Moore har en opptreden på CV-en som gjør ham til den ubestridte Bond-kongen.

I juli 1964, to måneder før premieren til Goldfinger, spilte Roger Moore rollen som James Bond for aller første gang i humor TV-serien Mainly Millicent. Serien var oppkalt etter skuespillerinnen Millicent Martin som var seriens hovedrolleinnehaver.

Vi må være litt pirkete for å kunne kreditere Roger Moore æren av å ha spilt James Bond åtte ganger, og som Bondnerder liker vi å være pirkete. Dette er en BBC-produksjon, og ikke en offisiell EON-opptreden. Men Moore spiller i det korte programmet rollen som James Bond.

I den omtrent 007 minutter lange sketsjen er James Bond på ferie. Han befinner seg på et hotell, og ute på terrassen hvor han akter å spise lunsj støter han på den russiske spionen Sonia Sekova, spilt av Millicent Martin, som også er på ferie.

Innslaget som er spilt inn i svart/hvitt utnytter mange av klisjeene vi kjenner fra Bond-filmene og andre spionfilmer fra datiden. Begge spionene mistenker hverandre for spionasje, trekker våpen under praten, det blir overdrevne utfall av at noen blir slått i ansiktet, sigaretter eksploderer, spionene får begge en telefon fra sine respektive hovedkontor, og til slutt – helten kysser piken.

Det humoristiske innslaget er ikke svært minnerikt, men det er en artig kuriositet for fans, og lett underholdende.

Sketsjen finnes i sin helhet under bonusmaterialet på Live And Let Die (1973) på både DVD og Blu-Ray. Klippet vies der en kort introduksjon av Bond-produsenten Michael G. Wilson. Den «skjulte» Bond-skatten er også tilgjengelig på Youtube.

Se innslaget her!



Joakim Rekaa / 01.07.2015


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
07.07.15 - 10.11 skrev oesandb22:  liten feil her. Russiske spionen Sonia Sekova
I 1922 til 1991 var Russland en del av Sovjetunionen /CCCP/SSSR.

Før Sovjetunionen heter Russland :det RUSSISKE KEISERRIKE Her ble Lenin, Bresjnev og Stalin født. Lenin i russiske delen, Bresjnev i ukrainske delen og Stalin i det georgiske delen av riket. I Sovjetunionen heter Russland: Russiske Sosialistiske Føderale Sovjetrepublikk .

Sovjetunionen KGB .



07.07.15 - 7.45 skrev oesandb22:  regissøren Moore
Moore sto foran og bak kamera i 9 av 118 Helgenen episoder fra 1962-69.

Han sto også foran og bak kamera i 2 av 24 Gullguttene episoder fra 1971-72 også .

Dette var før Bond. Moore brukte sin kunnskaper som regissør da han spilte Bond. Han var også tenkt rollen som Bond før han fikk rollen 1972. Broccoli og Saltzman sier dette i glemte dukumentaren. Moore var tenkt som Bond i 1962 filmen og i 1969 filmen ,men var opptatt med tv til 1972.



Side 1 av 1   1

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Lord Scrumptious: Time's up. Had your chance. Muffed it. Good morning. "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…