Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Blir Renard «The Fox» en legendarisk skurk?

Bond-historien vil vise om Renard «The Fox» blir like legendarisk som Blofeld, Goldfinger eller Emilo Largo, for å nevne noen av de beste skurkene.



I The World Is Not Enough er det Robert Carlyle, kjent fra filmer som The Full Monty

Victor 'Renard' Zokas (Robert Carlyle)
og Trainspotting, som er mannen Bond må nedkjempe.

Som vanlig er i filmserien er skurken full av faen og jævelskap, men har han vett til å drepe Bond – i stedet for å sette ham i en felle han kan rømme fra? Renard plages med et hodepineproblem. Han sliter nemlig med en kule i hjernen, som han ikke får ut, og som gjør at han ikke kan føle smerte. Det betyr at Renard er den ultimate morder-maskin; han gir seg ikke.

– Jeg har ikke hatt som ambisjon å spille i en Bond-film, men har selvsagt vokst opp med filmene, akkurat som de fleste av oss, sier Robert Carlyle til Cinefantastique.

– Det var ikke noe spesielt i manuset som fanget min interesse, det var heller den helhetlige kvaliteten i historien. Bond-filmene har som regel liten dybde i seg. Jeg var trygg med Michael Apted som regissør. Sammen var vi ukjente i 007-universet.

Som Bond-skurk vil hans Renard-karakter bli sammenlignet med forgjengerne. Selv har Carlyle Blofeld som sin favoritt. – Donald Pleasence i You Only Live Twice var flott. Det samme var Robert Shaw i From Russia With Love.

I motsetning til Jonathan Pryce (Elliot Carver i Tomorrow Never Dies) ga ikke Carlyle noen nye idéer til manuset. Men han bestemte nasjonaliteten

Elektra King (Sophie Marceau) og Victor 'Renard' Zokas (Robert Carlyle).
til Renard (bosnier) og snakker dermed ikke med sin egen skotske aksent.

Robert Carlyle var svært begeistret da han møtte opp på første dag under innspillingen. – Jeg så Pierce i monitoren og det var så bra! Han har virkelig karisma. Det største komplimentet jeg kan gi ham, er at Pierce gir alt han har. Jeg kan ikke få rost ham nok! Jeg hadde hørt på forhånd at han var en grei kar, men jeg innså først nylig hvor snill han er. Sean Connery er min favoritt-Bond. Men Pierce har et poeng, når han sier at for dagens generasjon er det hans tolkning av rollen som blir det første møtet.



JB / 01.01.2000 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 01:26


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Dr. Nekhorvich: Every search for a hero must begin with something which every hero requires, a villain. "
Mission: Impossible II (2000)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…