Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
James Bond-seminar del 2 i Fredrikstad

Et av undertegnedes «slides» under andre del av foredraget for Bydalen herreklubb (foto: Egil Sekkelsten).


Herreklubb fortsatte å bli bedre kjent med superspionen.


Herrene følger interessert med (Foto: Egil Sekkelsten).
I november 2014 skrev undertegnede her på JAMESBOND.no om hvordan mitt akutte tannverk en marskveld i 2011 førte til at jeg holdt foredrag om James Bond for en nabolagsherreklubb i Fredrikstad.

Før foredragets første del i november var bestillingen fra Bydalen herreklubb – via min tannlege Egil Sekkelsten – å holde en presentasjon om James Bond.

Som det viste seg i høst, var problemet for denne fanatikeren å begrense seg.

Jeg «advarte» da om at jeg aldri hadde gjort dette tidligere, og følgelig ikke kunne anslå hvor lang tid jeg ville bruke. Sekkelsten betrygget meg med at temaet kunne fordeles over to kvelder ved behov.

I første omgang rakk vi innom Ian Fleming, offisielle og uoffisielle filmer fra 1954 til 1973, samt sidesporet O.K. Connery (1967) som er proppet med Bond-referanser. Med andre ord: det ble behov for en ny temakveld om agent 007. Datoen var

Her vises et klipp fra For Your Eyes Only (1981) for forsamlingen. En av kveldens mange videoklipp som underholdt og engasjerte (Foto: Egil Sekkelsten).
onsdag 25. februar.

Som ved vårt første treff hadde jeg halvannen time til rådighet. Å rekke å gå gjennom både offisielle og uoffisielle filmer fra The Man With The Golden Gun (1974) til Spectre (2015) ble en like omfattende oppgave som det høres ut som, og problemet var igjen å begrense seg.

Oppgaven lot seg imidlertid løse, og takket være et tips fra tannlegen kunne jeg vise klipp fra filmene uten plagsomme Youtube-reklamer. Dette gjorde foredraget bedre og mer sammenhengende.

Til den første foredragskvelden før jul var kleskoden mørk dress eller smoking, og herrene kom i flotte antrekk og mange møtte. Da bød de på både Vodka Martini (shaken, not stirred) og egenbrygget øl fra mikrobryggeriet.

Joakim Rekaa var utsendt medarbeider og foredragsholder fra JAMESBOND.no i anledning andre del av Bond-foredraget for Bydalen herreklubb (Foto: Egil Sekkelsten).
I andre runde var det noen færre tilstede, antrekkene var av det mer hverdagslige slaget, men ølet og temaet smakte godt.

Underveis utvekslet vi meninger, om biler, skuespillere, filmer, Bond-piker med mer. Flere tilstede innrømte blant annet at de ikke hadde sett Never Say Never Again (1983), men videoklipp, info og stills fra filmen fristet flere til å se den.

Et nytt kapittel i mitt Bond-liv ble skrevet i november 2014 og februar 2015.

JAMESBOND.no og jeg takker Bydalen herreklubb for muligheten, pene ord, og to hyggelige foredragskvelder. Jeg er ledig for oppdrag også andre steder, om behovet skulle være der!

Avslutningsvis slår jeg fast at James Bond stadig er veldig populær og engasjerer.

JAMESBOND.no will return.

Les om første del av seminaret via lenken nedenfor.

Relaterte saker
James Bond-seminar i Fredrikstad (09.12.2014)


Joakim Rekaa / 13.03.2015


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: I must say, I've had a lovely evening. Xenia Onatopp: Well, once again the pleasure was all yours. "
GoldenEye (1995)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…