Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Tegneserie-Bond returnerer i 2015

James Bond-tegneserien. Tegnet av John McLusky.


I 2015 kommer det nye tegneseriehistorier med Ian Flemings James Bond.

Det melder Ian Fleming Publications Ltd. på sin offisielle hjemmeside.

Det hele skal skje i samarbeid med Dynamite Entertainment. Hvem som skal tegne og skrive manusene nevnes merkverdig nok ikke.

Men det er snakk om både fysiske utgivelser av det som beskrives som tegneserier og grafiske noveller – og digitale utgaver.

Planene er å bruke Flemings bøker som inspirasjon, for å fortelle nye historier fra agentens unge år, også før hendelsene i Casino Royale (1953).

Alle de klassiske skurkene, pikene og allierte – kjent fra bøkene – skal være med i historien, samt nye ansikter, heter det i pressemeldingen.

Redaktør Mike Lake hos Dynamite Entertainment forteller at noe av utfordringen er å fortelle historiene til de mange kjente figurene.

– Hvor kom de fra? Og i noen tilfeller, hvor dro de hen, sier Lake.

Adm. direktør Corinne Turner hos Ian Fleming Publications peker på at Bond har en lang og suksessfull forhistorie innen tegneseriemediet.

– Vi er bæret her hos Dynamite å få kunne være en liten del av Flemings arv, å kunne bringe nye historier til fansen rundt omkring i verden. Karakteren, strukturen og kildematerialet er så utrolig sterkt. Høyoktans action, sjarm og tiltrekningskraften til denne actionfylte mannen kommer alt fra Ian Fleming, sier adm. direktør Nick Barrucci i Dynamite Entertainment.

Historisk sett startet James Bond-tegneserien allerede i 1958, fire år før den første spillefilmen ble laget. Den varte frem til 1983 som dagsstripe i britiske aviser. Det ble også laget ulike tegneseriebokutgivelser opp gjennom årene, både selvstendige historier og basert på filmene. For detaljer rundt norske tegneserieutgivelser, se våre faktasider. (Se lenken under)

PS: Denne nettsiden oppsto i sin tid som en informasjonsside rundt lanseringen av James Bond-tegneseriealbumene, som JB Forlag ved John Berge ga ut i årene 1999–2001.

JAMESBOND.no: TEGNESERIE-INDEKS

JB / 07.10.2014 Sist oppdatert: 02.07.15 kl. 13:01


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"David Breckinridge: Holster your weapons! "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…