Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
The James Bond Ultimate DVD Collection

Alt av støvkorn og riper er renset og fjernet. Alle filmnegativene er skannet på nytt i 4K, bransjestandaren for digital kino.

Nå er den nye monsterboksen, The James Bond Ultimate DVD Collection, her. Er det like bra som hypen?

Svaret er et defininitvt ja, til DVD å være. Så bra har du aldri sett James Bond-filmene tidligere. Spesielt 60- og 70-tallsfilmene er løftet

Slik ser godsakene ut: The James Bond Ultimate DVD Collection
kraftig opp i kvalitet, og som hjemmekinopplevelse er dette som manna fra himmelen for Bond-fansen. Alle filmene er også tilgodesett med nye surroundmikser, i både Dolby Digital 5.1 og DTS 5.1, og dette gir i tillegg til den rå bildeopplevelsen, en helt ny innfallsvinkel til spesielt de eldre filmene. Disse har aldri tidligere vært remikset med surroundeffekter.

Arbeidet er gjort med nennsom hånd, og man føler aldri at det er for mye «ny» lyd. Det er desto mer atmosfære, bedre musikkgjengivelse, og effektene er i stil med filmens opprinnelige lyddesign.Likevel er det altså det gedigent gode bildekvaliteten som imponerer mest. Bilde for bilde skal være renset, og det vises! DTS Digital Images har utført jobben, oppløsningen er altså i 4K (4000 x 3000 piksler). Hver bilderute i hver filmen veide 45 MB og 600 Power Mac G5-er ble brukt i remasteringprosessen.

Det er til nå 20 offisielle Bond-filmer og i den lekre kofferten som The James Bond Ultimate DVD Collection leveres i er det plass til alle disse, samt den neste filmen, Casino Royale, som kommer på DVD til våren 2007. (Da utgis den også på Blu-ray Disc!)

Man trenger ikke være spåmann for å forutsi at de nye 4K-skanningene nok også vil bli brukt til å utgi Blu-ray Disc-utgivelsene av Bond-filmene, og dermed må de som er stålfans enten vente på disse eller kjøpe begge boks-settene. Vi tror BR-boksen kommer neste høst, men Sony/MGM har ikke sagt noe offentlig om dette.De nye Ultimate Editions av Bond-filmene har nye, lekre omslag og nye menyer og ny design forøvrig. Men selv om det er en god del nytt, inneholder DVD-ene også materiale fra de forrige DVD-ene som kom i 1999/2000.John Glen regisserte alle de fem Bond-filmene på 80-tallet og han stiller opp på filmene sine, på disc 2, med introduksjoner til tidligere ikke viste slettede scener. Alle filmene har samme type menystruktur og design på både disc 1 og 2.

James Bond-filmer skal man se etter lyst – og av den grunn hev jeg meg først over favoritter som On Her Majesty’s Secret Service (1969) og The Living Daylights (1987), og ikke minst var vi veldig spente på de nye kommentarsporene på Roger Moores filmer. Helt tilfeldig ble The Spy Who Loved Me (1977) og A View To A Kill (1985) valgt. En fortsatt sjarmerende, spøkefull og selvironisk Moore ga valuta for pengene. Selv om han ikke alltid kommenterte hva som skjedde der og da i filmene, flommet han over av interessante anekdoter om filminnspillingene. Og vi får vite at 77-filmen er favoritten av de han spilte Bond i, og 85-filmen er den han likte minst. «Det ble for mye vold i den», sier Moore, og sikter sikkert til massakren utført av Max Zorin (spilt av Christopher Walken).Et annet aspekt ved de to kommentarsporene jeg først lyttet til, er at Moore imponerer med sin gode hukommelse hva gjelder både skuespillere og filmmannskaper. Så å si alle blir nevnt, fra små til store roller. Moore er tydelig i hyggehumør og koser seg over gjensynet med filmene. Spesielt produksjonsdesigner Ken Adam får i The Spy Who Loved Me-kommentaren gjentatt ros og hyllester fra Moore, som åpenbart innser hvor viktig Adams visuelle bidrag var for filmens suksess. Moore skryter også uhemmet av Albert R. Broccoli og forteller at lønnsforhandlingene deres alltid skjedde via agenter, aldri direkte mellom de to. Var det kanskje derfor Moore og Broccoli forble så gode venner? Moore røper også at han har sett de andre Bond-filmene etter hans siste.Her på jamesbond.no vil vi anmelde alle de nye Ultimate Editions i tur og orden, og vi starter med anmeldelsene av Dr. No (1962) og From Russia With Love (1963). Sjekk ut våre anmeldelser i anmeldelse-seksjonen her på nettsiden.

JB / 27.09.2006 Sist oppdatert: 16.11.06 kl. 01:31


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Foxxy Cleopatra: [singing] He's got the Midas touch, but he touched it too much. Hey, Goldmember. Hey, Goldmember. He's got a golden pad, he's super bad. Hey, Goldmember. Hey, Goldmember. "
Austin Powers in Goldmember (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…