Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Hater uttrykket «den svarte Bond»

Idris Elba. Foto: BBC


Idris Elba avviser internettryktene om at han skal være aktuell i James Bond-rollen.

Elba – som nå er aktuell i rollen som Nelson Mandela i Mandela: Long Walk to Freedom (Mandela: Veien til frihet – norsk premiere 17.01.2014), og sist var å se i actioneposet Pacific Rim, har uttalt seg til TV-kanalen ITV:

– Det er et rykte som har kommet ut av kontroll, men det er det. Det er ikke noe sannhet i det overhodet, sier han til TV-programmet Lorraine.

I november 2013 sa Elba til HuffPost Entertainment at han var overrasket over ryktene.

– Hvis jeg noen gang skal bli tilbudt den rollen, må det være nasjonens vilje. Det ville være noe slikt som «Wow, mennesker er virkelig mektige. De fikk virkelig det til å skje, fordi Barbara Broccoli gjorde det virkelig ikke».

I ITV-intervjuet ga Elba også uttrykk over at han hater uttrykket «den svarte Bond».

– Vi sier ikke «den hvite Bond», vi sier bare Bond. Så er det plutselig snakk om en svart mann og han er «den svarte Bond». Så jeg hater det uttrykket.

Elba sier til ITV at han mener karrieren ville vært over om han gjorde en dårlig tolkning av Nelson Mandela. Elba ble fortalt at Mandela var fan av hans innsats i TV-serien The Wire. Dessverre rakk ikke Elba å treffe Mandela før han døde.

Elba er også kjent for sin rolle som John Luther i BBC-serien Luther, som er et psykologisk krimdrama, hvor tittelrollen er detektiv sjefsinspektør. Denne spilte han i tre sesonger. I 2012 vant Elba Golden Globe Award for beste skuespiller i en miniserie.

Relaterte saker
En svart James Bond? «Latterlig» (10.04.2015)
Elba: Bond-drømmen lever fortsatt (07.10.2014)
Elba drømmer om Bond-rollen (23.11.2013)


JB / 05.01.2014


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jemimah: He's awful! Jeremy: He's terrible! Caracticus Potts: Not only that, he isn't even nice! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…