Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Roger Moore tilbake i «The Saint»

Den siste The Saint spilles av Adam Rayner (t.v.), mens TV-serie originalen som kjent ble tolket av Roger Moore (t.h.) Foto: © Silverscreen Pictures/MPCA / ITC Incorporated Television Company Ltd. © The Saint logo: Eugene Hastain/Fiction Publishing Compa


En ny TV-serie om den berømte Simon Templar, alias The Saint – eller Helgenen på godt norsk – er på trappene. Og Roger Moore er med!

Men riktig nok ikke som den berømte Simon Templar selv. Moore innehar rollen som «Jasper – The Banker» i pilotepisoden som mange håper vil bli en ny TV-serie om den berømte Simon Templar.



I tillegg til å være bak kamera, er også Roger Moore samprodusent sammen med sin sønn Geoffrey.

Filmingen startet 17. desember 2012 under regi av Simon West, en engelsk regissør med blant annet The Expendables og Con Air på sin CV.

Det er gjort utallige forsøk

Simon Templar i sine glansdager som The Saint.
etter spillefilmen The Saint i 1997 for å få Simon Templar tilbake. Alle forsøk strandet av ukjente grunner.



Rollen som Simon Templar bekles denne gangen av engelske Adam Rayner. Han ble født i Shrewsbury, England i 1977 og har sin utdannelse fra London Academy of Music and Dramatic Art. Rayner har flere TV-serier bak seg, og har også stått på scenen i England blant annet i oppsetningen av This Is Our Life, hvor han overtok hovedrollen etter Matt Damon i to uker fordi han ble forhindret i å spille.

Karakteren Patricia Holm blir spilt Eliza Dushku, som tidligere har gjort både TV-serier og filmer.


Ian Ogilvy som spilte Simon Templar i Return of The Saint i 24 episoder mellom 1978 og 1979 er også med i den nye pilot episoden. Ogilvy har rollen som The Fixer og kan sees i traileren.

(Se traileren nederst i artikkelen)

Manuset er ført i pennen av Jesse Alexander, som også har skrevet manus til TV-seriene

Den nye Simon Templar alias The Saint i en scene med Sir Roger Moore, ved Eagle Ski Club I Gstaad. Foto: Silverscreen Pictures
Hannibal og Alias. Manuset er løst basert på bøkene The Last Hero, Knight Templar og Getaway av fiksjonshelten skaper, Leslie Charteris. Disse ble utgitt tidlig på 1930-tallet, men er selvfølgelig sterkt modernisert.

Historien har utgangspunkt i at Simon Templar blir rekruttert i å gjenfinne Nomad File, en datafil som inneholder flere dokumenter som kan avsløre ulovlige aktiviteter hos et stort firma. Simon Templar får hjelp av Patricia Holm og Doyle Cosentio (Yani Gellman) i en klappjakt mot sin fiende Rayt Marius (Thomas Kretschmann) – for å finne datafilen. I tillegg til å lokalisere datafilen må Simon Templar redde en vakker kvinne, mens han må unngå etterforsker John Henry Fernack (Enrique Murciano) som ligger tett bak Templar i jaken på datafilen.

Piloten er innspilt i Los Angeles, San Diego, San Pedro, London og Sveits. I den spennende historien kommer Simon Templar til å besøke Shanghai, Singapore, Paris og Mumbai.

Ingen info om hvem som vil sende piloten foreligger så langt. Det skal ifølge DEADLINE.com være interesse for å sende serien fra flere TV-selskaper. Kanskje den også blir vist hos en Video on Demand-aktør á la HBO, Netflix, eller lignende? Det er jo nå blitt mer om mer vanlig med VOD-premierer utenfor TV-visningssystemet!



JAMESBOND.no kommer tilbake med mer om The

Eliza Dushku og Adam Rayner. Foto: MPCA
Saint senere i 2014.

THE SAINT SOM FENOMEN

I løpet av de 85 årene siden Leslie Charteris sin debut roman The Saint i 1928, har Simon Templar dukket opp i mer enn 75 bøker (36 skrevet av skaperen), 15 filmer, 11 radio serier, to TV-serier, flere TV-filmer og en mengde tegneserier. Også nordmenn kjenner til helten gjennom norske oversettelser av flere bøker og en mangeårig

Ian Ogilvy i The Return of The Saint med sin Jaguar XJS
tegneserieutgivelse.

Louis Hayward, George Sanders, Hugh Sinclair, Felix Marten og Jean Marais har alle hatt rollen i filmer mellom 1938 og 1966. Men det er Roger Moore de fleste forbinder med The Saint, eller Helgenen som karakteren ble kalt i Norge. Dette før han ble selveste James Bond!

Moore hadde rollen i 118 timeslange episoder, 71 i sort/hvitt og 47 i farge mellom 1962 og 1969. To dobbel

Val Kilmer som The Saint i filmen fra 1997.
avsnitt ble også laget med Roger Moore, og presentert som langfilmene Vendetta For The Saint og The Fiction Makers. Disse ble også vist på kino.

Ian Oglivy tok over rollen da TV-serien ble startet opp igjen med tittelen Return of The Saint og spilte i 24 episoder mellom 1978 og 1979.

Kun to filmer ble laget etter dette.

The Saint in Manhattan fra 1987 med Andrew Clarcke i rollen som Templar var en heller forglemmelig affære.

Håpet var en ny TV-serie, men hovedrolleinnehaveren var helt feil i rollen og lignet mer på en Magnum enn en Simon Templar. Uansett så ble få imponert, så noen ny serie så aldri dagens lys.

Val Kilmers bidrag i 1997 – med regi av Philip Noyce – var heller ikke noe godt nok forsøk på å vekke Templar til live, selv om filmskaperne den gang virkelig prøvde.

Men nå mange år etter, har tålmodigheten til fans av The Saint fått noe å se fram til, og det med Sir Roger Moore i en rolle.

Watch for the sign of The Saint, he will return.



Relaterte saker
Ny memoarbok fra Roger Moore (01.09.2014)
«Veldig takknemlig for Bond-årene» (19.06.2014)


Lars Johnsrud / 04.01.2014


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Paris Carver: I used to look in the papers every day for your obituary. James Bond: Sorry to disappoint. "
Tomorrow Never Dies (1997)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…