Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
13.05.19 kl. 16:49

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
ANNONSER
STØTTESPILLERE
Julian Glover utnevnt til CBE

Julian Glover i rollen som Aristotle Kristatos i For Your Eyes Only.


Julian Glover (78), for Bond-fans mest kjent for rollen som Aristotle Kristatos i For Your Eyes Only, er utnevnt til Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE).

Aristotle Kristatos er sjefsskurken i For Your Eyes Only.

Glover ble tildelt CBE-ordenen for sine «tjenester for drama» under en nylig tilstelning på Buckingam Palace.

Han er den eneste skuespilleren som har spilt i både Star Wars-, Indiana Jones- og James Bond-filmseriene. Han spilte skurkeroller i samtlige av disse filmene.

– Jeg visste ikke noe om dette før jeg fikk et brev, men både min kone og sønn har jobbet for at jeg skulle få utmerkelsen, sa Glover i et intervju etter utdeling (se videoinnslag under).

– Det er en av de mest ekstraordinære tingene som har skjedd. Det var en tillitserklæring fra alle man kjenner, som er helt fantastisk, sa han videre.

Glover er også kjent for sine roller i Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Indiana Jones and the Last Crusade og i den senere tid rollen som Grand Maester Pycelle i Game of Thrones.

Julian Glover fikk sin skuespillerutdannelse ved National Youth Theatre, og opptrådte siden i flere år med Royal Shakespeare Company. Han ble et kjent ansikt for britiske TV-seere utover 60- og 70-tallet.

Les mer om Julian Glover i vårt indeks her.

Adele også hedret:

Den Oscar-vinnende sangeren Adele er blitt hedret ved Buckinham Palace og utnevnt til Member of the Order of the British Empire, av Prince Charles.

Den 25-år gamle sangerinnen er blitt en verdensomspennende stjerne siden hennes debut-album som toppet hitlistene i 2008.

I 2012 co-skrev og fremførte hun tittelmelodien til den siste James Bond-filmen, Skyfall. Hun vant en Academy Award (Oscar) for denne innsatsen. Adele har nå kommet seg etter halsproblemer som truet hennes sangstemme for to år siden. Hun vant seks Grammy-priser i fjor.

(Stian Spørck Karlsen bidro til denne reportasjen.)JB / 25.12.2013


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Sir James: It's depressing that the words "secret agent" have become synonymous with "sex maniac." "
Casino Royale (1967)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2019. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2019 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…