Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Storbritannias største James Bond-fan selger samlingen

Daryl Burchmore fra Sussexs nettside.


Tvunget til å selge på grunn av sin private økonomi.

Engelske Daryl Burchmore fra Sussex har en verdensberømt samling med titusenvis av James Bond-objekter.

Engelskmannen og hans samleobjekter har stilt opp på både utstillinger og tv-programmer i Storbritannia, USA og Japan, melder Daily Mail.

Hans personlige sortiment inneholder blant annet bøker, filmer, plakater, leker, godterier, kostymer, autografer, kinobilletter, dametights og tunfiskbokser(!). Takket være den svært omfattende samlingen blir han kalt Storbritannias største Bond-fan.

Men etter å ha samlet på alt han kan relatere til James Bond i over 40 år, ser 51-åringen seg nå nødt til å selge unna disse eiendelene. Selv om mange kanskje ville tenkt at enhver livsledsager til en slik ekstrem samler en dag kanskje ville fått nok, er ikke så tilfelle hos familien Burchmore.

For to år siden ble Bond-tilhengeren funnet overflødig på sin arbeidsplass, og mistet jobben. Siden det har han kun hatt deltidsjobber.

Storsamleren innrømmer at kona Jane nå er lettet over at alle 007-gjenstandene, som har fylt nesten hele huset med fire soverom til randen, nå skal ut.

- Hun har aldri vært noen tilhenger av det, siden det har tatt over huset. Hun liker å se filmene, men det stopper der, sier Burchmore.

Gjenstandene skal auksjoneres bort, og er ventet å innbringe 100.000 pund (omtrent 953.000 kroner). Selv om enkeltgjenstander kan se ut til å være lavt prissatt, inneholder samlingen for eksempel en sjelden samlerutgave av Auric Goldfingers Rolls Royce til en verdi av 400 pund (ca 3800 NOK).

Mannen som skal svinge slå med klubben for alle disse tingene, auksjonarius Andy Reed har følgende å si om auksjonsvarene: - Dette gjenspeiler en manns lidenskap for å samle i rundt 40 år. Han har hamstret alt han kan relatere til James Bond. Det er utrolig hva folk kan samle på.

Vi tar auksjonariusen på ordet, for tunfiskboksene er kanskje noe av det rareste som auksjoneres bort. Boksene av merket John West, kjøpte samleren fordi det var en konkurranse knyttet til Bond-filmen Die Another Day (2002) på etiketten.

Tobarnsfaren fra Sussex forteller at han ble hektet på James Bond i 1973, da hans far tok han med på en dobbeltvisning på kino. Da åtte år gamle Daryl så On Her Majesty´s Secret Service (1969) og Live And Let Die (1973).

– Da jeg kom ut fra kinoen var jeg hektet. Musikken, actionscenene – det fikk pulsen min til å løpe løpsk, forteller han.

Burchmore som har truffet alle seks James Bond-skuspillerne flere ganger, og var personlig venn av Q-skuespiller Desmond Llewelyn, har dette å si om valget om å selge samlingen sin:

– Det er flere grunner til at jeg selger. Jeg er 51 år gammel og kan ikke ta tingene med med. Jeg har også to barn og et huslån å betjene.

– Like før jeg mistet jobben for to år siden hadde vi kjøpt nytt hus. Da hadde jeg en plan om å bruke det fjerde soverommet til et privat Bond-museum. Men det kommer aldri til å skje nå, og jeg har lyst til å betale ned lånet mitt. Jeg er nødt til å nyte livet, fremfor å spinke, spare og bekymre meg, avslutter Storbritannias største James Bond-fan.

Joakim Rekaa / 04.11.2013


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Donald "Red" Grant: Is any of the opposition around? James Bond: Not in any condition to be worried about. "
From Russia With Love (1963)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…