Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Kjøperen av Lotusen er offentliggjort

Elon Musk. Foto: Brian Solis/Wikimedia Commons. Innfelt: Q (Desmond Llewelyn) gir James Bond (Roger Moore) bilen i en nøkkelscene i The Spy Who Loved Me (1977)


Den hittil anonyme auksjonsvinneren har store planer for Bond-rekvisitten.

Mannen som kjøpte undervanns-Lotusen vi ble kjent med i The Spy Who Loved Me (1977), er administrerende direktør i Tesla Motors og SpaceX, Elon Musk.

Amerikanske Musk er en av gründerne bak PayPal. Han har etter flere lukrative år som gründer og forretningsmann klart å etablere seg som administrerende direktør i Tesla Motors som produserer høyytelses-elbiler. Musk har samme stilling i SpaceX – en romfartsvirksomhet som jobber for å senke kostnadene på å frakte last

«Wet Nellie» slik vi kjenner den fra undervannscenene i The Spy Who Loved Me (1977).

ut i verdensrommet.

Farkosten som har kallenavnet «Wet Nellie», og som ble amerikanerens eie for omlag 5,2 millioner kroner, skal etter sigende fortsatt fungere til undervannsbruk.

Det er tydeligvis ikke nok for gründeren. Han planlegger nå å gjøre om bilen slik at den kan forvandles fra bil til ubåt, slik kinogjengere så James Bond (Roger Moore) gjøre det ved å trykke på noen knapper i 1977. Det ønsker selvsagt Musk å bruke Tesladeler og –komponenter for å få til.

Direktøren er godt kjent med Lotus fra tidligere, da den første Tesla-en, Tesla Roadster, er basert på Lotus Elise. I et intervju sier han at det gjorde et utrolig inntrykk på ham som barn å se scenen hvor Bond gjør om en Lotus Espirit til et undervannsfartøy lastet med bomber og missiler etter å ha styrtet ut fra en brygge i høy fart.

Det vil imidlertid ikke være første gang en kjørbar Lotus fungerer som undervannsfarkost. Teamet i det kjente britiske bilprogrammet Top Gear" laget i forbindelse med James Bonds 50-årsjubileum som filmikon, et eget program om 007 sine biler. Der fikk vi se Lotus Excel fungere som både bil og ubåt, dog uten at hjulene ble skjult som i filmen. På programmet kan vi se Richard Hammond leve ut mang en guttedrøm når han triller Lotusen ut i vannet.

Nå kan altså guttedrømmen om å manøvrere Jamas Bonds undervannsbil bli virkelig også for Elon Musk. Vi ønsker ham lykke til med prosjektet!



Relaterte saker
Lotusen ble solgt (10.09.2013)
Undervanns-Lotusen til salgs (05.08.2013)
Top Gear – Bond Cars på DVD (27.01.2013)
En titt på Lotus Esprit (07.12.2007)


Joakim Rekaa / 21.10.2013


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Sir Donald Munger: You have been on holiday, I understand. Relaxing, I hope? James Bond: Oh, hardly relaxing, but most satisfying. "
Diamonds Are Forever (1971)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…