Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Ny Bond-film basert på «Devil May Care»?



The britiske tabloidavisen The Sun hevder at EON nå skal ta for seg en Bond-bok.

Kort tid etter at den nye Bond-filmen ble annonsert, har ryktene allerede begynt å gå om hva filmen skal handle om.

Skal vi tro den britiske tabloidavisen The Sun – som jo ikke er blant de mest faktabaserte avisene der borte – skal den neste Bond-filmen være basert på Sebastian Faulk-romanen Devil May Care (norsk tittel: I djevelens tjeneste) fra 2008. Boken ble skrevet i anledning 100-årsdagen til Ian Fleming, og er ment å være en oppfølger til Flemings The Man With The Golden Gun (1965).

Mens tidligere forfattere etter Fleming har oppdatert agent 007 til sin egen samtid, gikk Faulks tilbake til 60-tallet for dermed å kunne befinne seg i samme epoke som da Fleming ga seg med romanskrivingen.

Handlingen i Devil May Care finner sted i 1967 og agent 007 må kjempe mot den livsfarlige skurken Dr Julius Gorner.

Da boken ble sluppet, ble den en stor salgsuksess. Ifølge The Associated Press ble det trykket opp hele 400.000 kopier for det britiske og amerikanske markedet. Avisen The Observer kalte romanen for «the biggest litterary thrill of 2008», mens The Daily Express mente den hadde en «garantert vinnerformel».

EON Productions har tidligere avvist at Devil May Care kan egne seg for filmatisering, fordi handlingen utspiller seg på 60-tallet. Til dette svarte Faulks at siden filmskaperne oppdaterte Casino Royale fra 50-tallet, så må det la seg gjøre å flytte handlingen i Devil May Care fra 60-tallet. EON Productions har som kjent gjentatte ganger understreket at de lager Bond-filmer som utspiller seg i nåtid.

JAMESBOND.no tar dette ryktet med en veldig stor klype salt. The Sun er en tabloidavis med et ikke altfor godt rykte, og har heller ikke til vane å skrive sanne nyheter om James Bond-filmene.

Devil May Care er helt klart en god Bond-bok og dersom du ikke har lest den, anbefaler vi den virkelig. Men vi tror det er mer sannsynlig at EON, manusforfatter John Logan og regissør Sam Mendes har utformet en egen historie for Bond 24.

Men, helt sikre kan man aldri bli. For å sitere tittelen på en Bond-film: Aldri si aldri.

Og når det er sagt hadde det nok vært smart av EON i det minste gå tilbake til Fleming for å finne flere gullkorn. Det er flere detaljer og historier i både romaner og noveller som filmskaperne ikke har benyttet seg av.

Relaterte saker
Bond 24 til Norge? (30.08.2013)


Morten Steingrimsen / 15.07.2013


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Brill: What? That's my best aloha shirt. Robert Clayton Dean: Yeah, well say "aloha" to it. "
Enemy Of The State (1998)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…