Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
«Bond World» åpner i Sveits



Høyt oppe i de sveitsiske alper blir det nå etablert en «BOND WORLD 007». 300 VIP-gjester fra hele verden er invitert til åpning, herunder selveste agent 007 selv, George Lazenby.

Det var på Schilthorn i Sveits at mye av handlingen i On Her Majesty's Secret Service (1969) foregikk.

Den sjette filmen i Bond-serien regnes av mange fans som en av de beste, men den er også omstridt grunnet nettopp hovedrolleinnehaver George Lazenby, som hadde den utakknemlige oppgaven å overta etter verdensberømte Sean Connery.

Tross lite skuespillererfaring, klarte Lazenby seg godt.

Inngangen til «Bond World 007». Foto: Schilthornbahn AG
Han hadde et godt manus å forholde seg til, mye spennende action, og et av John Barrys beste musikalske bidrag. Så får det så våge seg at han var dum og sa fra seg rollen.

Lazenby har aldri sluppet unna filmens etterhvert stadig større skygge, og nå har eierne av det som i filmen heter Piz Gloria og er Blofelds hovedkvarter, tatt steget fullt ut: De starter et konsept de har kalt «Bond World». Tidligere års satsing på assosiasjonen med James Bond har variert, alt fra å forsiktig markere dette, til å forsøke å reklamere med det. Men aldri før har eierne gått så sterkt ut som det de gjør nå.

300 VIP-gjester fra Bond-miljøet og personer assosiert med On Her Majesty's Secret Service er invitert til den magiske fjelltoppen fredag 28. juni, for åpningen av «Bond World». Herunder også noen meget heldige norske gjester, på invitasjon fra direktør Christoph Egger i Schilthornbahn AG.

Dagen etter, lørdag 29. juni, er det duket for publikumsåpningen.

Så hva er «BOND WORLD 007»?

Opplevelsen starter på togstasjonen i Stechelberg, hvor de nye vognene er nydesignet for å sette de besøkende i den rette Bond-stemningen. En ny fasade med et stort panoramabilde viser utsikten over Eiger, Mönch og Jungfrau. Ombord spilles selvsagt Bonds temamusikk.

På toppen av Schilthorn åpnes en ny interaktiv utstilling, med scener fra filmen og tester hvor de besøkende kan prøve ut sine Bond-evner. Det er også mulig å prøve en helikoptersimulator. Kinoen på toppen viser glimt fra filmen og andre filmklipp fra det imponerende fjellandskapet.

Under publikumsåpnningen vil flere som var med på innspillingen være tilstede: George Lazenby (James Bond), John Glen (medregissør), Terry Mountain (Raphael), Sylvana Henriques (Angel) og Jenny Hanley (Angel). Den sveitsiske bondklubben vil også være der. Man kan også vente seg en Bollinger Champagne Bar og Piz Gloria Head Chef Thorsten Uffelmanns meny.

Under VIP-åpningen vil gjestene fraktes opp til Schilthorn. Deretter vil hedersgjestene, anført av George Lazenby, ankomme via to helikopter i et «angrep» likt det man ser i filmen. Senere vil Lazenby og de andre filmgjestene fortelle om sine opplevelser med filmen og Lazenby vil offisielt åpne «Bond World 007». Det blir så fotosession med alle gjestene, og deretter servert middag i Piz Glorias Alpine Room, hvor Bond og Blofelds Angels of Death spiste i filmen. Det blir muligheter for kortspil, martini og andre drinker og det hele avsluttes med fyrverkeri.

JB / 25.06.2013


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Alec Trevelyan: What's the matter, James? No glib remark? No pithy comeback? "
GoldenEye (1995)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…