Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond-produsenter med ny film

Damian Lewis


For første gang på 50 år skal produksjonsselskapet Eon Productions gi seg i kast med en ikke-Bond-film.

Det er først og fremst Bond-filmene Eon Productions er kjent for.

Med ett unntak, Call Me Bwana fra 1963, har produksjonsselskapet konsentrert seg om Bond-filmene*.

Men for første gang på 50 år skal produksjonsselskapet gi seg i kast med en ikke-Bond-film.

Barbara Broccoli og Michael G. Wilson er nemlig utøvende produsenter og medfinansiører på kjærlighetsdramaet The Silent Storm, melder bransjebladet Screen.

Filmen har Andrea Riseborough (kjent for Oblivion) og Damian Lewis (Homeland) i hovedrollene.

Lewis er et av tipsene for en kommende James Bond, etter Daniel Craig, skriver Daily Record i sin omtale av filmprosjektet. Han er nå i gang med tredje sesong av Homeland og tar en pause i denne innspillingen for å være med i The Silent Storm.

Innspillingen starter allerede denne sommeren i Skottland (som jo også er blitt brukt som location til flere Bond-filmer, deriblant From Russia With Love og Skyfall)

Historien beskrives på følgende måte: «On a remote Scottish Isle in the 1950s, a 30-year-old woman is caught between her overbearing, evangelist husband, a Minister, and the masculine vitality of a 16-year old criminal who is delivered to them as part of a rehabilitation scheme.»

Det er Corinna McFarlane som skal regissere filmen, som hun også har skrevet manuset til.

Tidligere har hun regissert dokumentaren Three Miles North of Molkom fra 2008.

For de fleste er Corinna McFarlane et ukjent navn, men Broccoli beskriver henne som en veldig talentfull, «up-and-coming» filmskaper.

Broccoli var nylig på filmfestivalen i Cannes for å presentere The Silent Storm for potensielle oppkjøpere. Den mektige produsenten kunne ikke få rost regissøren nok.

– Det er veldig spennende for meg å jobbe med Corinna, en regissør som har en frisk, kvinnelig stemme og en sterk kreativ visjon. Hennes inspirerende manus har tiltrukket to av Storbritannias mest talentfulle skuespillere, og vi tror at hun vil gjøre en sterk film, uttalte Broccoli i forbindelse med festivalen.

På spørsmål om EON ser for seg å produsere flere ikke-Bond-filmer i fremtiden, svarte Broccoli:

– Vi er alltid interessert i potensialet i andre prosjekter, enten det gjelder spillefilm, dokumentar eller teater, det er bare det at vi i det siste har fokusert mer på teater - musikalen Once på Broadway, og nå i London.

Sammen med denne og andre nyhetsoppdateringer, er det stadig flere indikasjoner på at den neste Bond-filmen lar vente på seg. Opprinnelig var planen å slippe den tjuefjerde Bond-filmen mot slutten av neste år.

Nylig kunne JAMESBOND.no kunne melde at EON har startet tidlige samtaler med Christopher Nolan om å regissere en Bond-film. Det er foreløpig usikkert om samtalene dreier seg om den neste Bond-filmen i rekken, eller en Bond-film enda lenger frem i tid.

* Chitty Chitty Bang Bang ble produsert av Albert R. Broccoli alene, ikke av selve Eon Productions.

Morten Steingrimsen / 27.05.2013


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Major Dalby: The Americans have put a tail on Palmer. Colonel Ross: Have they? How very tiresome. "
The Ipcress File (1965)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…