Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Brosnan om Bond

Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i Sommerbryllup i Italia. Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS


Pierce Brosnan – i sommer videoaktuell i Susanne Biers Sommerbryllup i Italia (05.06, NF) – har omsider sett en Bond-film etter sin egen svanesang i 2002.

Yahoo! Movies har møtt den nå 59 år gamle skuespilleren i forbindelse med Love Is All You Need, som er den engelske tittelen på den danske filmen, og som nå får USA-premiere.

Men Yahoo! Movies fikk også Pierce Brosnan i tale om agent 007.

Her medgir Brosnan at han har sett Skyfall.

– Jeg måtte. Jeg var i London og filmet og hver gang jeg gikk ut av døren så jeg Daniel Craig. Hver gang jeg skrudde på radioen hørte jeg Adele.

– Og?

– Jeg elsket den. Jeg gjorde det. Jeg gjorde det virkelig. Den dekket mye tematikk siden jeg spilte James Bond. Jeg kjente Daniel. Vi møttes i natten, for å si det slik, og vi snakket om livet og hvor vidunderlig det var for ham å spille 007. Han trengte ikke noen ord fra meg, unntatt: «Grip sjansjen, vær Bond, og nyt det». Nyt det mens det varer. Det varer bare en viss stund, forteller en åpenhjertig Brosnan, som spilte James Bond fra GoldenEye i 1995 til Die Another Day i 2002.

– Bond var en flott tid for meg. Jeg har ikke annet enn takknemlighet for å ha spilt slik en rolle. Og Daniel er flott. Han er en Bond av og for sin tid. Han gir 150 prosent av seg selv for rollen, fysisk og emosjonelt.

– Hvordan er det forskjellig fra din Bond, spør Yahoo! Movies.

– Min æra som Bond var en blanding av Sean Connery og Roger Moore. De hadde ikke tatt steget over i neste fase: den store actionbaserte og mer brutale Bond.

– Hvordan var det å se at M døde i Skyfall?

– Jeg ville ha elsket å ha holdt henne selv. Jeg ville elsket å ha spilt den scenen med henne. Men det var ikke ment til å være meg. Det var Daniels øyeblikk og hans tid.

– Hvorfor valge du å spille rollen som en verdenstrøtt enkemann i Love Is All You Need?

– Dette er en fabelaktig rolle, med en flott regissør. Jeg kjente til Susanne Biers filmer og hele den Dogme-skolen. Susanne visste ikke om min egen historie med tragedie og at jeg mistet min kone til kreften. Det skjedde ikke før vi startet innspillingen.

Relaterte saker
Pierce Brosnan om SPECTRE (19.11.2015)
«Veldig takknemlig for Bond-årene» (19.06.2014)


JB / 02.05.2013


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: The Chinese have a saying. Before setting off on revenge, you first dig two graves! Melina: I don't expect you to understand, you're English, but I'm half Greek and Greek women like Elektra always avenge their loved ones! "
For Your Eyes Only (1981)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…