Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Plakat til Albert Finney



Albert Finney spiller en viktig rolle i den siste Bond-filmen. Nå har fans laget en velfortjent soloplakat til ham.

«Hvilken rolle er det Albert Finney spiller i Skyfall?» var et spørsmål mange Bond-fans stilte seg i månedene før premieren.

Regissør Sam Mendes & Co holdt

kortene svært tett til brystet, og det tok mange måneder før fansen fikk vite at Finneys karakter var vokteren Kincade (som på sett og vis også oppdro Bond, etter at foreldrene døde).

Det er i grunn ganske forståelig at den britiske skuespilleren Finney ikke var en stor del av markedsføringskampanjen, da rollen han spiller er ganske liten og at han ikke er et trekkplaster som flere av de andre skuespillerne.

Likevel ble det laget en soloplakat av han, som nylig ble tilgjengeliggjort på nettet. Posituren til Finney er tøff, og bringer tankene hen til Michael Caine i Get Carter (1971).

Finney er en skolert skuespiller som utdannet seg ved Royal Academy of Dramatic Art. Han er i likhet med Skyfall-kollega Ralph Fiennes, medlem av Royal Shakespeare Company.

Finney startet karrieren i teateret på London stage i 1958.

Han spilte da i Jane Ardens The Party. To år senere debuterte han på film i The Entertainer. Gjennombruddet kom imidlertid som den desillusjonerte fabrikkarbeideren Arthur Seaton i filmen Saturday Night and Sunday Morning (1960). Senere har han spilt i filmer som Erin Brockovich (2000), Traffic (2000), Big Fish (2003), The Bourne Ultimatum (2007) og The Bourne Legacy (2012).

Morten Steingrimsen / 04.02.2013


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Jemimah: He's awful! Jeremy: He's terrible! Caracticus Potts: Not only that, he isn't even nice! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…