Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Manusforfatter klar til de neste Bond-filmene

Dame Judi Dench og regissør Sam Mendes i samtale under innspillingen av Skyfall.


John Logan, som var medforfatter på Skyfall, skal skrive de to neste Bond-filmene.

John Logan er muligens en av Hollywoods mest ettertraktede og anerkjente manusforfattere for øyeblikket.

Han har tilligere jobbet med manus til filmer som Any Given Sunday, Gladiator, The Last Samurai, The Aviator, Hugo, Rango og nå sist Skyfall (har polerte han manuset til duoen Neal Purvis og Robert Wade).

Neste år kommer Darren Aronofskys Noah, som Logan også har skrevet manus til.

Nå melder bransjenettstedet Deadline at Logan skal skrive de to neste Bond-filmene.

Deadline skriver også at Logan vil skrive de neste Bond-filmene helt alene. Denne gangen er altså ikke Purvis og Wade involvert (som har vært med å skrive hver eneste Bond-film siden The World is Not Enough).

Logan skal etter sigende ha kommet på en historie som utspiller seg over to filmer. Allerede i sommer skal Logan ha pitchet historien overfor produsentene Michael G.Wilson og Barbara Broccoli. Et treatment (dvs. en lengre beskrivelse av handlingen) av Bond 24 er allerede ferdigskrevet.

Etter mitt syn er det svært spennende at Logan er med videre. Som nevnt er han en sabla god manusforfatter. Dessuten forstår han seg svært godt på Bond-universet, og han har vært en stor Bond-fan siden han så Diamonds Are Forever (1971).

Flere bransjeaktører spekulerer nå i om Bond 24 og Bond 25 vil bli spilt inn ”back-to-back”, på samme måte som Peter Jacksons Hobbiten-filmer. Men ifølge nettstedet MI6 er dette foreløpig uaktuelt.

Fra før av er det bekreftet at Daniel Craig skal spille Bond i disse Bond-filmene. I forkant av premieren på Skyfall, fikk Craig fornyet kontrakten sin.

Bond 24 og Bond 25 skal etter planen slippes henholdsvis i 2014 og 2016. Men det spørs om Logan trenger mer tid på seg for å skape et godt nok manus.

Det er foreløpig verken bekreftet eller avkreftet om Sam Mendes vil regissere den neste Bond-filmen.

Mendes har uttalt at mye er avhengig av at Skyfall blir en stor kinosuksess. Og ting tyder allerede på at Skyfall kan bli en av de mest innbringende Bond-filmene noensinne.

Personlig håper jeg Mendes returnerer. Etter mitt syn tilhører Mendes eliten av dagens filmskapere. American Beauty, Road To Perdition, Jarhead og Revolutionary Road er alle svært solide filmer. Og sist, men ikke minst: Med Skyfall viser Mendes at han på mange måter er den perfekte Bond-regissøren (litt på samme måte som Terence Young), samtidig som han har tilført serien noe nytt og spennende. Slik jeg ser det, er Skyfall en av de beste Bond-filmene på lenge (selv om filmen ikke er helt feilfri).

Se indeks-oppføringen for Skyfall her.

Følg med her på JAMESBOND.no for aktuelle Skyfall-nyheter.

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

JAMESBOND.no på Facebook

Relaterte saker
Bond 24 til Norge? (30.08.2013)


Morten Steingrimsen / 28.10.2012


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Sévérine:How much do you know about fear? James Bond:All there is. Sévérine:Well, not like this... Not like him... "
Skyfall (2012)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…