Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bonds originale bil solgt for 2,6 millioner pund

Sean Connery foran Aston Martin DB5-en brukt i Goldfinger.


Den originale Aston Martin DB5 som James Bond brukte i Goldfinger ble solgt til fra en amerikaner til en annen.

Den nye eieren heter Harry Yeaggy og han er altså den stolte eieren av det som ofte beskrives som verdens mest berømte bil.

Den ble solgt 27.10.2010 via en auksjon hos RM Auctions Automobiles i London. Selgeren var Jerry Lee som kjøpte bilen allerede i 1969. Da for 12.000 amerikanske dollar. Han har beholdt den på sin eiendom siden da og har sjelden vist den frem.

Aston Martin DB5 er en av to stykker som ble modifisert for bruk i både Goldfinger og Thunderball. Den andre ble stjålet i 1997 og er aldri blitt funnet. Den er vel gjemt i bunkersen til Blofeld, et eller annet sted, antar vi.

Prisen på 2,6 millioner pund, som tilsvarer ca 24,5 millioner kroner, er mye lavere enn «eksperter» hadde antatt bilen ville bli solgt for. Estimatene lå på alt fra 3 til 5 millioner pund, skriver britiske medier.

Det ble kun gitt to reelle bud, et på 2,5 og vinnerbudet på 2,6 millioner pund, enn skjønt en skøyer sa 10 millioner pund idet auksjonen startet. Auksjonariusen valgte å ignorere skøyeren.

Den nye eiere, Harry Yeaggy fra Ohio, USA, vil returnere bilen til USA og vise den frem på sitt private bilmuseum i sin hjemstat.

«Verdens mest berømte bil» har ejektor sete («You must be joking!», som Bond sa til Q), roterende nummerskilt og maskingeværer. Samt et kulesikkert skjold bak som kan aktiviveres med en knapp på dashbordet.

Under samme auksjon ble også skurkebilen fra Die Another Day, Zaos Jaguar XKR, solgt for 52.000 britiske pund.

Aston Martin DB5 har også vært å se – foruten de to 60-talls-filmene, i GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough og Casino Royale (2006).

Og om DU ikke hadde råd til å by i denne omgang, så har 007SHOP.no det nest beste. Her tilbyr vi modellutgaver av begge overnevnte biler til en mye rimeligere penge:

Sjekk ut utvalget av modellbiler i 007SHOP.no her

Regissør Guy Hamilton og JAMEBOND.no-redaktør John Berge i samtale foran Aston Martin DB5.


Relaterte saker
Verdens dyreste luftpistol? (26.11.2010)
Penger til overs? Aston Martin DB5 til salgs (03.06.2010)
Aston Martin får kjørt seg i Quantum of Solace (19.02.2008)
Ny bilbane til høsten (01.05.2006)


JB / 29.10.2010


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Foxxy Cleopatra: [singing] He's got the Midas touch, but he touched it too much. Hey, Goldmember. Hey, Goldmember. He's got a golden pad, he's super bad. Hey, Goldmember. Hey, Goldmember. "
Austin Powers in Goldmember (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…