Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Inception er en Bondhyllest

Leonard DiCaprio spiller agenten Dom Cobb i Inception.


Regissør Christopher Nolan, kjent blant annet for revitaliseringen av Batman-filmene, er aktuell med sci-fi-thrilleren Inception.

Filmen er svært etterlengtet blant filmfansen og får premiere i Norge 21.07. I et intervju med Coventry Telegraph. sier Nolan at Inception er hans ultimate hyllest til James Bond-filmene.

Filmen har både en skijakt og andre 007-lignende actionsekvenser og regissøren medgir:

– Dette er absolutt min Bond-film. Jeg har funnet inspirasjon fra Bondfilmene i alt jeg har gjort, for alltid. Jeg vokste opp med en forkjærlighet for dem og de er bare en stor inspirasjonskilde for meg.

I et intervju med filmmagasinet Empire sier Nolan dette:

– Når du ser på muligheten for å konstruere et scenario som er bare bundet av fantasien din, tror jeg Bonds filmverden er et naturlig sted for ditt sinn å vandre til.

Nolan sier at Inception er mest lik George Lazenbys' On Her Majesty's Secret Service, som er hans favoritt i Bondserien.

– Det er en helvetes bra film, som holder seg veldig godt. Hva jeg liker med den, som vi har prøvd å etterligne i denne filmen, er den fabelaktige balansen mellom filmaction og skala og romantikk og tragedie og emosjoner.

– Av alle Bond-filmene, er det den mest emosjonelle. Det er en kjærlighetshistorie. Og Inception er en slags kjærlighetshistorie like mye som alt annet.

I Nolans nye spionfilm, spiller Leonard DiCaprio rollen som Dom Cobb, en spion som klarer å få tak i ideer og informasjon fra folks drømmer. Dette har gjort at han nå er en internasjonal flyktning og det har kostet ham alt han er elsket. Men så får han en sjanse til å gjøre opp for seg med en jobb hvor han ikke skal stjele noe, men i stedet gi en ide til noen.

Andre roller i filmen spilles av blant andre Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger og Michael Caine.

Relaterte saker
Tidligere Bondpike er død (14.04.2011)


JB / 28.06.2010


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"First Spy: Now then, where are we? Second Spy: I have here, a map. First Spy: I know WHERE we are, stupid! We are in England! But when we are in England, what do we do? Second Spy: We play cricket. First Spy: We play cric- no! We dress like Englishmen! First Spy, Second Spy: A-ha! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…