Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Sondre Lerche ble inspirert av OHMSS

GIR INSPIRASJON TIL NORSK ARTIST: James Bond (George Lazenby) og Tracy Di Vicenzo (Diana Rigg) deler bryllupskaken i den fortreffelige Bond-klassikeren On Her Majesty´s Secret Service (1969)


Den norske artisten Sondre Lerche hyller George Lazenby på stt nye album, Heartbeat Radio, med sangen Like Lazenby.

Ifølge et intervju med radiostasjonen National Public Radio (NPR) ble Sondre Lerche inspirert til å skrive sangen etter at han så On Her Majesty's Secret Service (1969) på DVD, og etterpå så på dokumentarmaterialet.

Like Lazenby har vært fremført live av artisten på flere konserter det siste året (se YouTube-klippet nederst i saken) og er nå også spilt inn i en studioversjon på Lerches nye plate, for øvrig det femte i rekken.

Her er en oversettelse av deler av intervjuet omhandlende sangen:

Lerche: – Det er en tragedie. Hvor begynner jeg. Slik jeg har oppført meg, er jeg glad ingen har fulgt nøye med.

NPR: – Så han er den ene Bond ingen virker til å huske siden han bare spilte i en film. Fortell meg hvordan du så George Lazenby i denne sangen.

Lerche: – Jeg fikk ideen etter at jeg så On Her Majesty’s Secret Service igjen.

NPR: Som er en veldig respektabel Bond-film.

Lerche: Absolutt. Jeg synes den er fortreffelig. Og jeg antar den ene tingen folk sier er at det er synd Bond ble spilt av han som gjør det. Du vet, folk er kritiske til ham, men han var ingen skuespiller. Han var en modell. Og mange av de andre skuespillerne i filmen er litt sånn shakespeareske, britiske skuespillere, vet du. Og jeg så disse intervjuene i bonusmateriale som kom med DVD-en, og jeg syntes det var så interessant å se intervjuer med både den unge George Lazenby da filmen ble laget og også med ham nå i moderne tid, hvor han ser tilbake. Og det er en slags følelse av at han rotet bort denne muligheten han hadde, fordi han ble høy på pæra, antar jeg, og han medgir dette selv. Han ble veldig høy på pæra. Så sangen er ikke direkte om ham, men protagonisten identifiserer seg veldig mye med dynamikken i George Lazenbys karriere som ikke egentlig skjedde slik kanskje han håpet på. Litt av teksten går slik:

Like a fairy tale with blood on every page. My failures brought about some blessing. Someone must be watching over me. Even though I wonder why I did some of my doings, I’d do it all again if I had the chance, just like Lazenby.

GEORGE LAZENBY FYLTE NYLIG 70 ÅR. LES VÅR JUBILEUMSSAK OM HAM HER PÅ JAMESBOND.no!

Relaterte saker
Becoming Bond – ny George Lazenby-dokumentar (17.03.2017)
Tidligere Bondpike er død (14.04.2011)
George Lazenby er 70 år (05.09.2009)
– Har ikke sett OHMSS på 20 år (16.11.2006)


JB / 20.09.2009


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Miranda Frost: He'll light the fuse on any explosive situation, and be a danger to himself and others. "
Die Another Day (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…