Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond til Afghanistan i neste film?

Filmatisering av Faulks’ Devil May Care? Gjenbruk av The Living Daylights-materiale, eller skal filmen hete Risico? Rykteflommen er i gang, og vannet renner på den berømte mølla.

For få uker siden skrev JAMESBOND.no at det ikke vil komme noen ny Bond-film før i 2011. Dette faktum fikk vi av produsent Michael G. Wilson personlig under et møte i London i mai. Med mer enn to års ventetid foran oss (gitt at det blir en «tradisjonell» novemberpremiere) kan vi være sikre på at det vil bli spekulert i en hel rekke rykter av mer eller mindre seriøs art for å fylle tiden.

Tidligere har vi blant annet skrevet at Bond skal returnere til gammel, kjent stil. Eller rettere sagt, hovedrolleinnehaver Daniel Craig ønsker det i det minste slik. Personlige ønsker er én ting, spekulasjoner noe annet. De første konkrete spekulasjonene vi omtaler her, er ryktene om at neste film, den 23. i rekken av «offisielle» sådanne, delvis skal ha en handling lagt til Midt-Østen, nærmere bestemt Afghanistan.

Det er nettstedet guardian.co.uk som melder om dette, og bakgrunnen for spekulasjonen er at de påstår å vite at en statlig tjenestemann tilsatt ved den britiske ambassaden i Kabul er hyret inn av 007-teamet for å bistå med teknisk rådgivning knyttet til landets opiumshandel. Videre hevdes det at denne tjenestemannen skal ha undertegnet en taushetsplikt som hindrer ham i å diskutere saken med utenforstående.

Noe som kan bidra til å gi denne påstanden

Romanen Devil May Care fra 2008 involverer riktignok både narkotika og Midt-Østen, men at den skal filmatiseres er nok svært usannsynlig.
en viss grad av troverdighet, er at fjorårets Bond-roman Devil May Care, skrevet av Sebastian Faulks, i stor grad handlet om opiumshandel i Persia (dagens Iran). På den annen side er det en vel så usannsynlig kobling, i og med at produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson tidligere har utelukket en filmatisering av denne romanen (de mente det ville være for vanskelig å gjøre en roman med handling fra 1960-tallet om til en film med handling i vår tid, JAMESBOND.no anm.)

Da er det kanskje mer relevant at Ian Flemings novelle Risico også handlet om narkotikahandel. Tittelen er som kjent en av fire ubrukte originale Fleming-titler, og kanskje den som egner seg best som filmtittel (de resterende titlene utenom denne er for øvrig The Property of a Lady, The Hildebrand Rarity og 007 in New York). Uansett var Risico et hett navn på ryktebørsen i forrige navnerunde, inntil Quantum of Solace kom som en «overraskelse». Riktignok en Fleming-novelle det og, men tittelen var ikke hyppig diskutert.

Selvsagt har vi også Bond-filmen The Living Daylights fra 1987, med Timothy Dalton i hovedrollen. Der var opiumshandel en viktig del av plottet, og det hele fant sted nettopp i den gang sovjetisk-okkuperte Afghanistan.

Eon Productions nekter (selvfølgelig) å kommentere ryktene. NB: JAMESBOND.no minner om at Eon også har et annet prosjekt på gang, nemlig en spionfilm som ikke har noe med James Bonds univers å gjøre. Mange spekulerer derfor i om disse ryktene kan være knyttet til denne, og dermed kanskje ikke til den kommende Bond-filmen.

Følg med på JAMESBOND.no for flere nyheter om Bond 23 i tiden som kommer!Relaterte saker
Stanser arbeidet med Bond 23 (20.04.2010)
Bond 23: rykter omkring regissør (06.01.2010)
Devil May Care-forfatter ønsker filmatisering (20.07.2009)
Blofeld vender tilbake? (08.07.2009)


Alexander Hagen / 11.06.2009 Sist oppdatert: 12.06.09 kl. 12:29


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"David Breckinridge: You're being investigated for treason. Pete Garrison: What? David Breckinridge: I'm just going by what the evidence says. Pete Garrison: I'm the one who set up this investigation. I AM being framed! "
The Sentinel (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2021. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2021 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…