Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Ny Bond-film i løpet av året

Steven Seagal (58) er James Bond! Bilde: KINOMANIA.ru


Folkene bak Never Say Never Again (1983) er tilbake med en ny, uoffisiell film om agent 007. Med seg på laget har de et stjernegalleri av de sjeldne, med Bond-debutant Steven Seagal i spissen.

I Bond-kretser er Kevin McClory et svært kjent navn. Han er nemlig produsenten som i sin tid røk uklar med EON Productions om rettighetene til å filme elementer som opprinnelig inngikk i filmen Thunderball (1964). Som kjent fikk han medhold i rettssystemet og ble tilkjent retten til å benytte seg av filmens grunnhandling, karakternavnet James Bond, samt 007-begrepet.

Dette resulterte i at McClory i 1983 produserte filmen Never Say Never Again (heretter omtalt som NSNA) med Sean Connery i hovedrollen.

Da filmen ikke er en del av EON Productions’ Bond-filmer, omtales den som uoffisiell. Den mangler også en del velkjente ingredienser, som pistolløpsekvensen innledningsvis, tittellåtsekvensen, samt de kjente tonene «The James Bond theme» og «007 theme». Likevel mener mange fans at NSNA er en fullgod Bond-film.

McClory døde i 2006, men siden hans etterkommere fortsatt sitter på de nevnte rettighetene, har det lenge vært spekulert i hvorvidt de kom til å benytte seg av dem. Filmene om James Bond er utvilsomt «big business», og det er for tiden en enorm interesse for dem.

JAMESBOND.no kan onsdag morgen, som eneste norske nettsted, melde direkte
Bondtheme
fra en pressekonferanse i Berlin at det i løpet av sommeren skal spilles inn nettopp en ny 007-film i rekordfart, og at den vil være premiereklar innen utgangen av året (vi tipper november, som har vært vanlig for Bond-filmene). Filmen, som foreløpig ikke er navngitt, skal på mange måter bli enda en nyinnspilling av Thunderball, og i rollen som 007, ser vi for første gang Steven Seagal!

Utdrag fra pressekonferansen oversatt til norsk:

– I 1983 beviste vi at vi ikke trenger å nedstamme fra Broccoli-familien for å lage Bond-filmer. Vi lagde storfilmen NSNA, som gjorde det svært bra på verdensbasis, til tross for at vi samme år måtte konkurrere mot datidens offisielle James Bond, ultrapopulære Roger Moore og hans Octopussy. Denne gang vil vi bevise det igjen. Vi ønsker også å vise at det ikke bare er én skuespiller som klarer å briljere som Bond i en alder av 58 år. (Her ble det siktet til Roger Moores alder i Bond-filmen A View to a Kill, 1985.) – Derfor introduserer vi – som James Bond – Steven Seagal! (Seagal entrer podiet til vill applaus fra de fremmøtte.)

Talspersonen fortsatte:

– Men det stopper ikke her. Når vi nå, etter mer enn 25 år, restarter en filmserie av denne typen, skal det gjøres ordentlig. Da trenges en skikkelig gjeng skuespillere, og de viktigste skuespillerne i denne filmen er, foruten Seagal som 007, Donald Sutherland som Blofeld, Tia Carrere som Bond-piken Domino Derval og Mickey Rourke som Mr. Largo. I tillegg vil dere kunne se britiske Bob Hoskins som M, samt Dennis Hopper i en opptreden som Q. For oss er det viktig at fansen fortsatt kjenner igjen James Bond, men de som har kjennskap til Steven Seagal og hans type filmer, skal også kunne gjenkjenne hans karakteristiske stil. Det blir en mer moderne Bond-film enn hva man har vært vant til frem til nå. Det konservative britiske har blitt redusert til fordel for en mer hardtslående stil. I tillegg til mye nytt vil det være mye kjent. Filmens handling vil ta utgangspunkt i materialet vi har tilgjengelig, og den eldre gruppen fans som kjenner til Bond, vil gjenkjenne grunnhandlingen fra Never Say Never Again. Dere vil se vakre kvinner, kampen for global maktbalanse, SPECTRE, raske biler og kjernefysiske våpen, som blir stjålet, og Bond settes på saken.

JAMESBOND.no gleder seg på vegne av norske fans og oppdaterer denne sensasjonelle saken fortløpende!

Vårt ferske intervju med «den nye James Bond» – Steven Seagal – vil bli publisert eksklusivt her på JAMESBOND.no om kort tid!

Og dette var selvsagt årets aprilsnarr, kjære leser …

Relaterte saker
D-dag for Bond (25.03.2009)
Nostalgisk hjørne: TWINE feirer 10 år (20.03.2009)
Quantum mottar flere nominasjoner (19.03.2009)


Alexander Hagen / 01.04.2009


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Simon: Men want this car for only one reason: pussy. "
True Lies (1994)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…