Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Er Quantum of Solace hjemsøkt?

En Aston Martin DBS reddes fra Lake Gardia. I ettertid har atter en bilulykke funnet sted, og en stuntmann er alvorlig skadet.


En rekke ubehagelige, og dels svært farlige hendelser har medført etterforskning på filmsettet og tvunget produsentene på flukt. JAMESBOND.no kommenterer.

Det er ingen hemmelighet at søken etter en halsbrekkende åpningssekvens i den kommende Bond-filmen har medført mer enn noen få hendelige uhell for Quantum of Solace-produksjonen.

Mest omtale fikk vel hendelsen der en Aston Martin DBS – selve Bond-bilen – mistet kontroll og veigrep, og endte på bunnen av den italienske innsjøen Lake Garda, slik også JAMESBOND.no kunne skrive om i sin forrige oppdateringssak om Quantum of Solace.

Stuntmannen kom uskadd fra hendelsen, men en nyere hendelse har igjen rystet settet – stuntmannen Grecous Angelus havnet på akuttavdelingen og kjempet for livet etter at en annen bil involvert i en biljakt i samme åpningssekvens kolliderte med en lastebil spesiallaget for filming og deretter i en vegg. Angelus' tilstand skal nå være stabil.

Sistnevnte hendelse er ansett som så alvorlig at det ble innført en midlertidig stans i filmingen for ikke å hindre etterforskningen av de to ulykkene. The Times, som kommenterer hendelsen ytterligere, går så langt som å omtale Quantum of Solace som «the jinxed Bond film» - den ulykkesforfulgte Bond-filmen… I etterkant av bilulykkene ble produksjonen flyttet til Østerrike.

Nylig ble det

Den omtalte flammehånden fra Licence to Kill.
også kjent at en av filmens teknikere i helgen ble funnet knivstukket på gaten utenfor sitt hjem i Østerrike. Østerriksk politi opplyser at den 58 år gamle mannen ble knivstukket av en kvinne i sitt eget hjem, men at han har klart å komme seg ut på gaten. Mannen er nå hardt skadet.

Innspillingen av Quantum of Solace har utvilsomt bydd på en serie brysomme hendelser, og man er fristet til å tro settet er hjemsøkt. Undertegnede har sans for sammenligninger, og har tidligere forsøkt å spekulere i (håpe at) den kommende filmen om 007 kan ha likhetstrekk med Licence to Kill (1989). Det må derfor sies at sist det ble snakket om overnaturlige hendelser på filmsettet, var i forbindelse med nettopp Licence to Kill, da klipperne i etterkant fant ut at flammer dannet en skremmende «utstrakt hånd» i en av sekvensene. Se ekstramaterialet på DVD-en for mer info om denne hendelsen.

MER INFO OM Quantum of Solace?

Les alle sakene vi tidligere har skrevet om Quantum of Solace her.

Les vår filmindeks-side om Quantum of Solace her. [Denne siden oppdateres i løpet av januar med alle skuespillere og filmmannskap som er bekreftet med på filmen].

DISKUTER Quantum of Solace MED ANDRE FANS I CLUB JB FORUM!

Følg denne linken:

Quantum of Solace (2008) CLUB JB FORUM-diskusjon

Alexander Hagen / 05.05.2008


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Alec Trevelyan: What's the matter, James? No glib remark? No pithy comeback? "
GoldenEye (1995)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…