Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Vi møtte Michelle Yeoh

Michelle Yeoh i Tromsø i forbindelse med lanseringen av Far North, hvor hun spiller mot en annen Bondstjerne, Sean Bean. Foto: John Berge. © JAMESBOND.no. OBS: Klikk på bildet for større versjon.


TROMSØ: Eksklusivt intervju med Michelle Yeoh, som spilte rollen som den kinesiske agenten Wai Lin i Tomorrow Never Dies (1997).

JAMESBOND.no fikk et eksklusivt møte og en helt spesiell gåtur med Hollywoodstjernen Michelle Yeoh, som har gjestet Tromsø internasjonale filmfestival med filmen Far North.

Det er ikke hverdagskost at en Bondpike besøker Norge, men faktum er at asiatiske Michelle Yeoh har vært her svært mye i forbindelse med innspillingen av ishavsdramaet Far North. Filmen er innspilt i Svalbard og på filmcampen i Måselv i Troms, etter at regissør Asif Kapadia ble inspirert til å lage filmen i vårt land da han besøkte Tromsø internasjonale filmfestival for noen år tilbake. Far North forteller historien om to kvinner som lever alene i et ubestemt arktisk område. Rollene spilles av Michelle Yeoh (som Saiva) og Michelle Krusiec (som Anja). Så dukker en mann opp på tundraen, Loki (spilt av Sean Bean). Og det endrer selvsagt på hverdagsrytmen til de to kvinnene.

Michelle Yeoh var fredag 18. januar gjest under «Blått lerret», et arrangement kjent fra Oslo, hvor filmskuespillere og filmmannskap forteller i detalj om sitt fag. Yeoh fortalte gjestene i salen at hun velger filmer basert på sin egen respons. Hennes status er nå så stor at hun selv kan velge fritt. Liker hun ikke hvordan en karakter fremstilles eller handlingen på noe måte, så sier hun enten nei eller forsøker å få endret elementene i filmen.

– Jeg reiser hele tiden. Enten så pakker jeg ned eller pakker opp. For meg var det faktisk luksus å være tre uker på ett sted, slik det var mens vi filmet på Svalbard.

På spørsmål om hennes honorarnivå – hun skal visstnok være den høyest betalte asiatiske skuespilleren i verden – svarte hun diplomatisk at hun både har en amerikansk og asiatisk avtale. Noen drømmer om å bli skuespiller som ung hadde hun ikke. Hun var ballerina (og Miss Malaysia).

– Jeg synes jeg har en fantastisk jobb. Actionfilmene gir et adrenalinkick. Jeg får f.eks lov til å slå ned fire menn på én gang i en scene. Det går jo ikke i virkeligheten. Det hender jeg ser slike scener og sier til meg selv, «wow, jeg er god», sier hun med en hjertelig latter.

Etter seansen får JAMESBOND.no – takket være en velvillig koordinator i TIFF – spurt Michelle Yeoh om hun kan svare på noen spørsmål. Det får vi kjapt ja til svar på, og vi benker oss ned i et «backstage-område».

Michelle Yeoh er nå 45 år, men som asiatiske kvinner flest, holder hun seg meget godt. Hun ser ikke en dag eldre ut enn 35 år, og er enda mer blendende vakker enn man kan huske å ha sett henne på film. Full av en glødende energi, og ikke minst omtanke. Når ble du sist spurt av en Hollywood-stjerne om det lille hudsåret på hånden gjør vondt? Slike små detaljer, og det faktum at Yeoh i sin samtale med oss virket til å være et helhjertet, ektefølt menneske uten noen form for stjernenykker (hva nå de skulle være), ga oss et 100 % positivt inntrykk av henne.

– Både jeg og Sean Bean elsker å lage filmer. Det er ikke interessant å gjøre bare Hollywoodproduksjoner, sier Michelle.

– Du og Sean Bean var jo stjerner i hver deres Bondfilm på rad, GoldenEye og Tomorrow Never Dies. Snakket dere om Bondserien under innspillingen av Far North?

– Nei, vi snakket ikke om Bond fordi vi var så oppslukt av Far North-rollefigurene

Michelle Yeoh og John Berge. Foto: Elisabeth Rasmussen. © JAMESBOND.no. OBS: Klikk på bildet for større versjon.
våre, som går gjennom ganske traumatiske ting. Når du lager en Bondfilm dreier det seg om eksotiske innspillingsteder, action og sexy elementer. Jeg har veldig gode minner fra filmingen av Tomorrow Never Dies, og er veldig glad i Broccoli-familien, Barbara Broccoli og Michael G. Wilson.

– Var det mange som kjempet om rollen som Wai Lin i Tomorrow Never Dies?

– Jeg fikk rollen, hehe. Så det spiller ingen rolle, gjør det vel. Men det var det sikkert. De ser jo verden rundt etter rett person i rollene. Jeg måtte prøvespille to ganger mot Pierce Brosnan.

– Var det kjærlighetscenen fra From Russia With Love?

– Nei, men det var en annen scene som ikke var med i Tomorrow Never Dies, sier Michelle uten å si mer om den saken.

Sean Bean beskriver hun som en veldig behagelig og snill person, faktisk litt sjenert, sier hun. Pierce Brosnan får også kjempegod attest.

– Kjemien mellom Way Lin og James Bond går mer på at de er konkurrenter. Det er ikke noen kjærlighetscene før mot slutten.

– Det var en behagelig opplevelse å lage filmen. Jeg nøt det. Og det vil alltid være med meg, og det har jeg ikke noe problem med. Å bli kalt Bondpike ser jeg på som en æresmedalje få forunt.

– Hva synes du om Daniel Craig som Bond?

– Jeg elsker David Arnold i rollen. Han er veldig forskjellig fra Pierce, og det var akkurat det serien trengte. Pierce er så perfekt vakker. Alle som har spilt Bond før har tatt rollen til de store høyder og var flotte på hvert sitt vis. Nå er rollen tilbake til røttene, til Fleming og den ekte Bond, en mørkere figur, og ikke så lys og lystig lengre. Mer rå og aggressiv. Jeg liker det, sier Michelle som bekrefter at hun alltid ser de nye Bondfilmene.

– Ja! Jeg har masse gutter i familien som elsker de filmene vet du, sier hun smilende.

– Ble Pierce lei seg da han ikke fikk beholde rollen?

– Som skuespiller må du bare bevege deg videre, og han har gjort mye bra siden, The Matador og nå en ny Thomas Crown Affair. Jeg tror det var bra for begge parter at det ble takk og farvel. Er man i Bondfamilien så hygger man seg sammen den tiden man har, men man trenger ikke hverandre, fastslår Michelle Yeoh.

Våre avtalte fem minutter er brukt opp, men vi får tid til en fotosease, og vel ute i nattemørket slår vi følge med Michelle Yeoh ned til møljekalaset på Rica ishavshotell. Hun forteller at familien hennes bor i Malaysia. På spørsmål om kommende Hollywoodfilmer med henne, forteller hun om Babylon AD med Vin Diesel og The Mummy 3.

– Begge kommer til sommeren, hehe, ler hun.

Vin Diesel beskriver hun som en kjempehyggelig mann, som mammas lille gutt, bare søtt og snill i virkeligheten.

JAMESBOND.no kan altså si det samme om tidvis hardstlående (på film vel og merke) Michelle Yeoh: Bare søtt og snill ... :)



Relaterte saker
James Bond markerte kvinnedagen (10.03.2011)
Pierce Brosnan likte ikke Tomorrow Never Dies (02.05.2010)
Pierce Brosnan har forsont seg med Bond-stemplet (29.11.2009)
Butler ikke interessert i Bond-rollen (04.09.2009)


JB / 19.01.2008


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Paris Carver: I used to look in the papers every day for your obituary. James Bond: Sorry to disappoint. "
Tomorrow Never Dies (1997)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…