Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond 22 tjuvstarter opptakene

Bond 22 har premiere i november neste år. Men allerede denne uka starter opptakene i Siena i Italia. Opptakene vil bestå av scener fra et hesteløp, der opptak av skuespillere skal filmes og klippes inn i senere.

Ifølge The Times, vil Bond 22 ha et avsluttende klimaks under et hesteløp, kalt Palio, i Italia, et tradisjonsrikt løp som finner sted i Siena i Toscana.

Siden løpet kun blir arrangert to ganger i året, begynnet kameraene å rulle torsdag i denne uka, når startskuddet går. Mens plottet fortsatt blir holdt hemmelig, har ordføreren i Siena gitt tillatelse til et klimaks hvor James Bond jager skurken gjennom de trange gatene, for å så fortsette jakten på taktoppene og gjennom aquaduktene under byen, mens hestene springer rundt på Campo, navnet på areanen. Det er ingen indikasjoner på at Bond selv skal ride hester i filmen.

Videre vil filmingen denne uka fokusere på løpet, mens scener som innvolverer skuespillere, vil filmes senere. Det vil bli plassert 14 kameraer stategisk rundt om på arenaen, men helikoptere har derimot blitt bannlyst.

The Times melder at filmskaperne har blitt enige om å holde seg til strikte konvensjoner, som inkluderer at de skal ha full respekt for det som foregår i løpet. I den ferdige filmen, altså Bond 22, forbys det, i forbindelse med løpet, å vise vold som innvolverer enten mennesker eller dyr. Det er denne volden som forkjempere for dyrerettigheter ofte demonstrerer mot.

50 hester har blitt drept i løpet siden 1970, og mange andre har blitt skadde. Elenora di Giuseppe, talskvinne for det italienske rytterforbundet, sa nylig at å bruke Palio i en Bondfilm, vil glorifisere et løp der hester blir eksponert for uakseptable risker.

Palio blir arrangert to ganger i året, på festivaler dedikert til jomfru Maria. Det korte og intense løpet foregår på sand og er ikke regnet for å være en turist-attraksjon, men primært en yndet og bejublet feiring av livet i Siena på 1100-tallet.

The Campo er alltid fullpakket med titusener av tilskuere i en atmosfære som grenser til hysteri. 17 hester med rytter deltar i løpet, og hver hest representerer et av byens 17 contrada, eller laug. Om morgenen blir hestene som skal delta i løpet velsignet i sitt laugs lokale kirke. Løpet består av tre runder rundt Campo. Vinneren blir tildelt en banner av malt silke.

Bond 22 ser ut til å bli et europeisk eventyr. Noe av handlingen skal foregå ved den imponerende operaen i Østerrike, i tillegg til en skisekvens i samme land. Men majoriteten av filmen vil bli filmet i Pinewood Studios.

Kilde: mi6.co.uk



Vidar Eliassen / 13.08.2007 Sist oppdatert: 15.08.07 kl. 13:18


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Vesper Lynd: I'm the money! James Bond: Every penny of it! "
Casino Royale (2006)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…