Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Farvel - gode, gamle Q

John Berge og Desmond Llewelyn under møtet i desember 1999.


Jeg var så heldig å få møte Q en fin vinterdag i desember 1999.

For folk flest var han kjent som Q – multikunstneren som gir James Bond viktige hjelpemidler. Mannen jeg møtte i desember 1999 var Desmond Llewelyn, skuespilleren som elegant har tolket Bonds effektforsyner, gjennom 17 av 19 filmer.

Det var en fin opplevelse å endelig få møte gode, gamle Q, 85 år gammel.

Jeg er enig med manus-forfatter Bruce Feirnstein som i sitt minneord skrev, at det å møte Q nesten var som å møte julenissen!

Jeg syntes litt synd på den gamle mannen, som tydelig hadde vondt for å gå, men kunne ikke annet enn å beundre hans fascinasjon og entusiasme for filmserien. Det var tydelig, da han snakket, at Bond var noe han fortsatt hadde sterk interesse for.

Desmond holdt en fast hånd rundt skuldrene mine da jeg pent ba om et bilde sammen med ham. Og selv om hånden skalv ørlite

Q (Desmond Llewelyn) poserer.
da han signerte bildene jeg la frem på bordet, var det en varme i stemmen da jeg takket, og han sa: – You're welcome, John.

Senere, samme dag, hilste jeg på ham under Bond Gallaen. Han holdt en fin takketale for maten, og hilste fra EON Productions. Den opprinnelige tittelen på det følgende intervjuet var “Q holder koken til han er 100”. Jeg føler meg ganske sikker på at det ville Desmond klart, hvis ikke skjebnen hadde villet det annerledes. JAMES BOND-magasinet vil lyse fred over Desmond Llewelyns minne, og på vegne av norske fans takke for mange gode stunder i Bond-filmene.

Vi vil for alltid savne deg, Desmond!

DETTE SKJEDDE

Desmond Llewelyn døde i en bilulykke, søndag 19. desember 1999. Han var på vei hjem etter en boksignering i Øst-Sussex, i anledning lanseringen av selvbiografien “Q: The Authorized Biography of Desmond Llewelyn”.

Klokken 14.00 lokal tid frontkolliderte han med en annen bil, hvor det satt et par. Den mannlige føreren ble hardt skadd, men over-levde. Desmond fikk store indre skader. Han ble fraktet med helikopter til et lokalt sykehus, der han omkom tre timer senere.

Han etterlater seg kona Pamela. De var gift i 61 år! Pamela bor på et sykehjem, svekket av Alz-heimer. De har to sønner og fire barne-barn. Pamela har lenge fryktet for at mannen var for gammel til å kjøre bil. Men Desmond nektet å gi opp bilkjøringen.

– Jeg har elsket biler siden jeg var liten. Jeg kjører alltid på egen hånd, selv når jeg får tilbud om skyss. Jeg er sta, og det blir nok skjebnen min en dag, sa Desmond til The Daily Express.

Desmond Llewelyn ble som Q i Bond-filmene ofte assosiert med bilene i filmserien. Selv hadde han aldri råd til verken Aston Martin eller BMW, men kjørte en Renault Megane.

– Vi er sønder-knuste, som alle andre bilulykker kommer denne helt uventet, sier sønnen Ivor (50) til BBC. Han var bosatt ved siden av faren. – Hva du så i Bond-filmene, var den han virkelig var. Far var en snill mann, uttaler Ivor.

Relaterte saker
BMW tilbake i Hollywood (24.11.2009)


JB / 01.01.2000 Sist oppdatert: 08.11.06 kl. 08:46


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Pussy Galore: My name is Pussy Galore. James Bond: I must be dreaming. "
Goldfinger (1964)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…