Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Pierce Brosnan 54 år

– No more foreplay! gir James Bond (Pierce Brosnan) klar beskjed om til Xenia Onatopp (Famke Janssen)


I dag, den 16. mai fyller Pierce Brosnan 54 år. Vi gratulerer så mye med dagen og tar et lite tilbakeblikk på hans karriere.

Brosnan gikk ikke inn i James Bond-rollen så plutselig som Sean Connery eller George Lazenby. Men det var mer skjebnen som sakte men sikkert ledet ham inn i 007-universet.

Han husker tilbake når han så sin første Bondfilm som 10 åring, Goldfinger.

– Når jeg vokste opp i Irland, hadde vi verken kino eller TV. Jeg dro til London med foreldrene mine, og de tok meg med for å se en film. Jeg husker at jeg så en naken kvinne som var dekt med gullmaling, og en mann som drepte ved hjelp av hatten sin.

Han hadde medvirket i mange filmroller da han fikk et uventet opphold i karrieren. Hans daværende kone, Cassandra Harris, var i ferd med å dø av kreft. Han tilbrakte resten av hennes levetid med å pleie henne og ta seg av deres barn. I 1991 døde Harris.

Tidlig på 90-tallet spilte han i en rekke filmer, inkludert The Lawnmower Man og Mrs. Doubtfire. I løpet av produksjonen av en film i New Guinea, mottok Brosnan en telefon fra Albert Broccoli. Han ble tilbudt rollen som Bond.

En overlykkelig Brosnan takket ja. Han hadde praktisk talt hatt rollen i sin hule hånd i 1987, men måtte i siste liten gi den fra seg fordi TV-serien Remnington Steele, som nettopp hadde blitt kansellert, likevel ble fornyet, og dermed var det duket for Timothy Dalton.

På grunn av en rettstvist med MGM, ble Goldeneye sluppet først 6 år etter Licence To Kill.

GoldenEye ble den mest innbringende Bondfilmen noen gang, og den ble etterfulgt av to Bondfilmer for MTV-generasjonen, Tomorrow Never Dies og The World Is Not Enough, selv om sistnevnte fokuserte mest på karakterer i motsetning til TMND's fokus på action.

Die Another Day knuste de gamle Bond-rekordene når den kom i 2002, og Brosnan hevdet at han ville returnere i en femte og siste film, om produsentene ønsket det. Men Brosnans periode var i ferd med å ebbe ut, og i oktober 2005 ble han erstattet av Daniel Craig.

Gjennom sin epoke som 007, bidro Brosnan også til video spill-inkarnasjonen av James Bond, og lånte stemmen sin til data-spillet James Bond: 007: Everything or Nothing

Kilde: Mi6.co.uk

Ønsker du mer utfyllende informasjon om Brosnan og hans karriere, kan du lese profilen hans her.

Relaterte saker
Pierce Brosnan likte ikke Tomorrow Never Dies (02.05.2010)
Ricky Jay blindet nesten Pierce Brosnan (06.12.2009)
Pierce Brosnan har forsont seg med Bond-stemplet (29.11.2009)


Vidar Eliassen / 16.05.2007 Sist oppdatert: 17.05.07 kl. 10:42


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Helga Brandt: I've got you now. James Bond: Well enjoy yourself. "
You Only Live Twice (1967)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…