Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Slik hyller Die Another Day sine forgjengere

Die Another Day er full av referanser til Bond-filmene som kom foran den.

Endelig kom den til Norge, ”Die Another Day” hadde Norgespremiere 31. januar 2003 landet over, og de 116.000 besøkende som fikk se den første helgen fikk ett hyggelig

Giacinta 'Jinx' Jordan (Halle Berry) og James Bond (Pierce Brosnan)
gjensyn med gamle gadgets og tidligere scener fra i alt 19 forgjengere i filmserien.

Ifølge imdb.com kan vi finne likheter fra alle de 19 tidligere filmene, her presenterer vi de mest kjente.

Den aller mest kjente var nok Halle Berrys oppstigning av vannet på Cuba, scenen skulle forestille Ursula Andress fra filmen ”Dr. No”.

Andre bekjentskap vi fikk se var Goldfingers laser, bare litt utbedret og brukt av en annen skurk med navn Gustav Graves.

På Q’ s laboratorium nede i undergrunnen fikk vi se en rekke gjensyn, blant annet jetmaskin festet til Sean Connerys rygg i ”Thunderball”.

Andre ting var Rosa Klebbs sko med giftspiss

Giacinta 'Jinx' Jordan (Halle Berry)
i skotuppen. Denne skoen tilhører filmen ”From Russia With Love”.

Fra filmen ”Octopussy” ser vi også ett gjensyn med miniflyet (Acrostar) Bond bruker for å unngå raketten han får skutt etter seg, og krokodillen han flykter med fra Octopussys øde øy.

Passasjersete med utskytningsmuligheter fra filmen ”Goldfinger” får en litt annerledes funksjon i ”Die Another Day”, etter en biljakt med Zao går Bonds bil rundt på hode og setet brukes til å løfte bilen opp fra taket og opp på hjulene igjen etter at Zao har avfyrt en rakett etter 007.

Andre ting det er lett å merke seg ved er Halle Berrys bombe innstilt på 3 minutter på helsesenteret på Cuba, i filmen ”Goldeneye” gir Bond, 006, Alec Trevelyan 3 minutter på å komme seg vekk på før bomben eksploderer.

I ”Licence To Kill” mister 007 sin rett til å drepe, da han velger å kjempe for hevn etter at hans gode venn Felix Leiter har blitt slaktet av en hai (og utrolig nok overlevde). I ”Die Another Day” mister Bond nok en gang sin ”rett til å drepe”, etter at han har vært fange i 14 måneder i Korea.

Det siste som er verdt å nevne er en morsom scene fra ”Die Another Day” hvor Q utstyrer James Bond med sin nye klokke og kommer med replikken: – This is your twentieth, I believe. Dette er ett klart tegn på Bonds 40-årsjubileum og mest av alt hans jubileum med 20 filmer, noe ingen har gjort før han.

Vi avslutter med å si som det ble sagt i en av de bedre filmmelodiene: ”Nobody does it better” …

Anders Nesse / 01.02.2002 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 01:18


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Baron Bomburst: [very frustrated] Dolls! Dolls! I have hundreds of dolls! "
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…