Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Lois Maxwell er død

Lois Maxwell i rollen som Miss Moneypenny.


Miss Moneypenny i hele 14 James Bond-filmer, Lois Maxwell, er død.

James Bond-universet har mistet et ikon, melder BBC News i dag, søndag 30. september 2007. Lois Maxwell døde lørdag kveld, 29. september, i Australia, i en alder av 80 år. Hun har vært syk av kreft i flere år.

I Ian Flemings romaner var Ms sekretær, Miss Moneypenny, bare en liten bifigur. Men i filmserien ble karakteren svært viktig, og hun var på plass allerede i den første filmen, Dr. No (1962). Lois Maxwell hadde rollen fra første film av, og frem til A View To A Kill (1985).

I løpet av en 23 års periode spilte hun mot tre skuespillere i agent 007-rollen; Sean Connery, George Lazenby og Roger Moore.

Lois Maxwell ble født i Ontario, Canada i 1927. Hun startet skuespillerkarrieren i radio, og fikk senere filmroller. Hun er også i se i Stanley Kubricks Lolita-film, samt TV-serier som The Avengers, Alfred Hitchcock Presents, The Saint og The Persuaders. Hennes siste filmrolle var i filmen The Fourth Angel (2001), der hun spilte mot Jeremy Irons og Forest Whitaker.

– Det er et sjokk å høre at hun er død. Hun var alltid så blid og vidunderlig å være sammen med, sier Sir Roger Moore i en kommentar til BBC Radio 5 Live. Moore fyller for øvrig 80 år selv, den 14. oktober 2007.

– Det var synd at etter at jeg sluttet som Bond, så fikk hun ikke fortsette i filmene med Timothy Dalton. Jeg tror hun var svært skuffet over at hun ikke fikk bli promotert i rollen som M. Hun ville vært en fabelaktig M, sier Moore.

Moore og Maxwell kjente hverandre lenge før Bond-filmene. De møttes allerede ved Royal Academy of Dramatic Art i 1944.

Les indeksoppføringen om Lois Maxwell her på JAMESBOND.no her.

Relaterte saker
TV3 viser de tre eldste Bond-filmene (06.08.2009)
Bond-pike fra Dr. No er død (14.07.2009)


JB / 30.09.2007


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Verity: I see you handle your weapon well. James Bond: I have been known to keep my tip up. "
Die Another Day (2002)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…