Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Pierce Brosnan storfornøyd med Die Another Day

James Bond (Pierce Brosnan) i en scene fra Die Another Day (2002)


Tross ulike meninger blant fansen om Another Day, er det en person som simpelthen bare elsker denne filmen. Det er nemlig James Bond selv, spilt av Pierce Brosnan.

Pierce er begynt å eldres, men han legger kanskje ikke like mye i det som andre for det om han merker at ”pinten” legger seg litt mer nå enn tidligere.

Pierce Brosnan har dette å si om den nye filmen. – Den er veldig god, Lee (Tamahori) har lagt mye inn i den. Han har gitt Bond en ny innsprøytning, noe som var sårt tiltrengt. Brosnan mener at den nye er meget mye bedre enn de to foregående, det ble ikke lagt inn noen sjel i dem, sier stjernen i et større intervju referert av Nettavisen.

Pierce kan ikke se at Bond skal bli noe lettere å spille med 4 filmers erfaring fra før av.

– Nei, det er alltid nye krav, og de blir alltid høyere og tøffere, men jeg simpelthen elsker Bond og jeg ønsker svært mye at alle andre også skal gjøre det samme. Han håper også at historien skal fortsette langt ut etter at han er ferdig som Bond.

Brosnan er selvfølgelig interessert i å fortsette ihvertfall en til film, han er opptatt av å vite hvor gamle Roger Moore og Sean Connery var da de ga seg. Han vil muligens holde på like lenge som Sean Connery som ikke ga seg før han var 54 år i filmen Never Say Never Again , eller Roger Moore som rakk og bli 59 år før han pensjonerte seg.

Ikke alt like bra, og ikke som alle andre

Det var ikke bare velstand med filmen Die Another Day, Pierce skadet seg nemlig voldsomt i menisken. Da var det ingen annen vei ut enn å legge seg ned på operasjonsbordet. Dette gjorde at innspillingen ble en uke forsinket. Skaden hans kom for nøyaktig ett år siden i Korea, der de skulle spille inn en stor actionscene. Han påstår han gjorde en idiotisk feil da han ikke varmet opp før filmingen. Skaden skjedde da han skulle løpe mange kilometer, være med i eksplosjoner og fyrverkerier. Plutselig sa det bare stopp.

Pierce Brosnan er ikke som alle andre skuespillere, han gjør nemlig de fleste stuntene sine selv, han har hatt en del uhell under innspillingene og er selvfølgelig ganske engstelig når han skal spille inn actionscener. – Når ildkulene flyr eller du spiller en scene i vannet tenker du som ofte at her kan noe gå galt til tross for det store sikkerhetsopplegget, men det er noe med disse filmene som gir deg ett adrenalinkick. Det er jo litt morsomt da.

Pierce som er irsk, kunne gjerne tenke seg å flytte tilbake dit en gang, og begynne å dyrke sine hobbyer. Han er blant annet en svært lidenskapelig fisker, og brukte mye av fritiden sin på Hawaii til fisking.

Ellers kan Pierce i Nettavisens intervju kun si lovord om Halle Berry sin motspiller i den nyeste filmen. –Hun er rett og slett helt magisk, hun er svært flott og i tillegg meget begavet skuespiller. Det er en ære å få spille mot henne. Det blir nesten en "vinn-vinn" situasjon, hun har jo trossalt vunnet en Oscar for sine kvaliteter.

Om sine samarbeidspartnere i Bond-sirkuset har han bare lovord å komme med. Han fremhever blant annet tidligere regissør Martin Campbell som en sterk regissør med en visjon om hvordan Bond skulle være. Han mener han har vært heldig som ikke tok rollen da han først ble tilbudt den i 1986. –Om noen får tak i prøveinnspillingen fra 86 tror jeg de ville brutt sammen i latter. Det fungerte ikke litt en gang. Men da han var tilbake på 90-tallet visste han at han ikke hadde noe å tape, da hadde han hatt så mange nedturer at da var det bare å kjøre på.

Om sin forgjenger Timothy Dalton (2 filmer) har han bare lovord. – Tim er en fantastisk skuespiller, jeg tror ikke jeg hadde hatt rollen som Bond i dag, om Dalton hadde hatt Martin Campbell ved sin side, Timothy fikk rett og slett bare ikke den støtten som jeg fikk.

Store ord, fra en stor mann. Pierce Brosnan er klar for sine 5 film, nesten like rask og sprek som da han begynte, bare mer jordnær nå enn den gang. La oss håpe han sier noe som: – One more is not enough.

Relaterte saker
Pierce Brosnan har forsont seg med Bond-stemplet (29.11.2009)


JB / 01.12.2002 Sist oppdatert: 25.10.06 kl. 00:03


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Mr. Stamper: I owe you an unpleasant death, Mr. Bond. "
Tomorrow Never Dies (1997)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…