Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
James Bond flipper ut

Flipperspillet Moonraker ble introdusert i 1980. Foto: The Internet Pinball Database.


I 1980 lagde flipperprodusenten Gottlieb i Chicago et flipperspill basert på James Bond-filmen Moonraker.



Flipperspillene er ikke like hyppig å se i dag som for 26 år siden, men noen av maskinene lever fortsatt i beste velgående. Flipperspillet med James Bond-tema ble produsert i 3.625 eksemplarer og lansert i oktober 1980. Maskinen er designet av Allen Edwall og Doug Watson.

Flipperspillet er laget på lisens basert på temaet fra Moonraker, og har blant annet bilder av Roger Moore samt diverse Bond-piker. Bilder hentet direkte fra filmplakaten er brukt på flipperen, blant annet motiver av Jaws (Richard Kiel), Hugo Drax (Michael Lonsdale), romfergen Moonraker og den karakteristiske bilen Lotus Espirit.

Gottlieb valgte å forsøke noe nytt i forbindelse med lanseringen av dette flipperspillet. En nyutviklet programvare i maskinen gjorde at spillet var basert på tid framfor at man hadde et bestemt antall kuler. Ved å treffe bestemte mål på spillebrettet kunne man «tjene» mer tid, og dermed spille i en lengre tidsperiode. Beklageligvis ble ikke denne nye måten å spille på særlig godt mottatt av publikum, og Gottlieb bestemte seg for å endre programvaren tilbake til de normale innstillingene. Dessverre var det allerede for sent, og maskinen ble ansett som en fiasko både av produsenten og av publikum.

Det er ukjent hvor mange av de 3.625 eksemplarene som er funksjonelle i dag, men det er grunn til å anta at rundt en tredjedel av maskinene fortsatt eksisterer. De fleste av disse er i privat eie. Flipperentusiaster antar at rundt fem-seks av disse befinner seg i Norge.

Det er laget bare et annet James Bond-flipperspill. Det kom til filmen GoldenEye og ble lansert i 1996.

For mer informasjon om flipperspill, besøk: Spilledilla.com

Relaterte saker
FYEO-bilen til salgs (12.07.2009)


Christian Grande / 17.11.2006 Sist oppdatert: 07.06.14 kl. 23:28


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Kimberley Jones: Commander Bond! James Bond: Call me James. It's five days until Alaska. "
A View To A Kill (1985)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…