Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
07.01.23 kl. 02:30

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Satt i kø natten gjennom for Bond-billetter

Fra venstre: Remi Padoin (nr. 004 i køen), Emilie Strand (nr. 002 i køen), Glenn Myhre (nr. 003 i køen) og Lars Olav Karlsen (nr. 001 i køen).


Det er ikke bare Ringenes Herre-, Harry Potter- og Star Wars-fansen som er «gale» nok til å sitte i kø en hel natt for å skaffe seg premierebilletter. Møt Norges fire mest ihuga James Bond-fans!

– Vi er ekte fans, mener denne gjengen, som satt i kø fra tidlig på kvelden den 6. november, frem til salget av billetter åpnet den 007. november klokken 007 utenfor Saga kino i Oslo.

Klokken 07.00 – eller 007. som en JB-fans vil beskrive det – åpnet Oslo kinematografer opp døren inn til Saga kino i Oslo sentrum. Da stod det rundt 100 James Bond-fans i køen, men «kun» fire av dem hadde overnattet, kan jamesbond.no bringe på det rene.

Selv var vi fremme foran Saga kino klokken

Fra venstre: Erik Støle (006), Erik Ringdahl (005), lenn Myhre (003), Remi Padoin (004), Emilie Strand (002) og Lars Olav Karlsen (001). Fotografert av en av kødeltagerne selv: Vebjørn Storeide, selveste nr. 007 i køen!

06.50, men det var ingen gretten og morgentrøtt gjeng som stod først av alle i køen. Tvert i mot, det ble stormende jubel, da representanter fra Oslo kinematografer kom frem med beskjeden om at fansen ønske om natteforestilling den 24. november var imøtekommet. 007 minutter over midnatt den 24. november, altså natten til fredagen hvor norgespremieren finner sted, vil første forestilling vises på Colosseum kino. Til fansens store jubel og glede. Flere av de oppmøtte hadde nemlig ikke anledning til å se filmen på den opprinnelige første forestilling på kvelden den 24. november.

Filmsjef Kristin Berg i Oslo kinematografer forteller til jamesbond.no at hun er litt overrasket over at interessen for den nye James Bond-filmen er såpass stor.

– Vi har opplevd en enorm interesse i forkant av filmen.

Emilie Strand (nr. 002 i køen) skriver seg på listen til Oslo kinematografer og er sekunder unna å sikre seg billetter til den første forestillingen den 24. november.
Det er tydelig at James Bond fortsatt fenger. Jeg har også merket meg at filmen har fått god kritikk i England, sa Berg, som ga gaver til alle i køen. De to første, Lars Olav Karlsen (nr. 001) og Emilie Strand (nr. 002), fikk ekstra mye – hver sin DVD-boks med Ultimate Editions, pluss poster og CD-promo singelen You Know My Name med Chris Cornell.

– Vi var her fra halvseks-tiden i går kveld, forteller Lars Olav Karlsen, også kjent som en av landets største autografjegere og småkjendis etter sin deltakelse i Heia Tufte TV-serien. – Disse andre her kom jo ikke før i fem-seks tiden nå i morges. Kvasifans, sa han spøkefullt. Men to andre fans tilbrakte natten sammen med Lars Olav og Emilie, nemlig Glenn Myhre og Remi Padoin. De kom i rundt halvåtte-tiden kvelden i forveien og stilte seg i kø. Natten har gått greit, forteller de alle, og viser frem soveposer og kølapp-system.

Fansen

Rundt hundre fans var i køen foran Saga kino i Oslo i 007-tiden!
fikk varm kaffe og kaker på morgenkvisten, og ut av høytaleranlegget strømmet det selvsagt James Bond-musikk!

– Jeg har vært James Bond-fan siden jeg var seks år og så min første film, forteller Emilie Strand, som nå er 16 år. Kjempemoro at også en så ung jente liker James Bond, synes de andre Bond-fans-kollegene!

– Hvilke forventninger har dere til den nye filmen?

– Vi er veldig spente, svarer gjengen i kor, som også alle som en er positive til Daniel Craig. – Han virker bad-ass, kul, og tøff. Vi tror på ham som Bond, blir det sagt, mens Emilie på sin side legger til at hun synes det er «dumt» med all den

Så glade, så glade – når de får vite at første forestilling blir klokken syv minutter over midnatt den 24. november.
negative kritikken Craig har fått i forkant av premieren.

Erik Ringdahl (35), svensk James Bond-fan i norsk kø, sier han synes Craig ser kul ut.

– Jeg liker alt med James Bond; spenningen, action, kule biler og fine damer, sier Ringdahl.

Dette var de 007 første i premierekøen: 001: Lars Olav Karlsen, 002: Emilie Strand, 003: Glenn Myhre, 004: Remi Padoin, 005: Erik Ringdahl, 006: Erik Støle og 007: Vebjørn Storeide.

PS! Avstemming

Kødeltakerne holdt også avstemming om hvem som er den beste James Bond, og hva som er beste film.

Her er resultatet fra køens avstemming for beste James Bond:

 

Sean Connery: 16 stemmer

Roger Moore: 5 stemmer

George Lazenby: 2 stemmer

Daniel Craig: 2 stemmer

Timothy Dalton: 1 stemme

Pierce Brosnan: 1 stemme

 

Beste film ble On Her Majesty’s Secret Service foran Goldfinger

Kommentar fra JB: Moro! Og ikke overraskende at Sean Connery vant, og det soleklart. Det mest oppsiktsvekkende her er hvor få stemmer alle andre enn Roger Moore fikk. Er Bronsnan "glemt" allerede? Kan virker sånn, i alle fall blant denne gruppen av fans.

JB / 07.11.2006 Sist oppdatert: 16.11.06 kl. 01:08


Del på Facebook:


Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"James Bond: I must’ve scared the living daylights out of him. "
The Living Daylights (1987)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2024. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2024 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…