Nyheter 007shop.no Filmer Video Bøker Musikk Serier Spill jamesbond.no
Sist oppdatert:
04.06.21 kl. 20:50

NYHETSBREV
JB-TV
KOMMENTAR
Verdens beste Bond-film

Alle har vi vår favoritt skuespiller i rollen som agent 007 og vår egen favorittfilm. Min er Timothy Dalton og hans debutfilm, The Living Daylights.
STØTTESPILLERE
Bond-fansen Eiriks egne bilder fra trolig innspillingsted for «Bond 25»Eirik Engelien sikret seg bilder av et mulig innspillingsted for en kommende film lenge før lokal- og rikspresse.

Allerede helgen 16.–17. februar 2019 var Engelien oppe i skogsområdene ved Nittedal, hvor Langvannet i Hakadal ligger.

Her driver de og setter opp en hytte og det er måkt frem en vei på isen som kanskje er ment for bilkjøring.

Det er også laget en parkeringsplass og plass til flere brakker for overnatting.

Det forteller Eirik Engelien, som er med i Den norske James Bond-klubben (JAMESBOND.no).

– Jeg har hørt at det skal spilles inn en sekvens i Nittedal oppi skogen i mars, sier han.

– Hva så du mer?

– Huset som de har bygd så ut som det sto på noe meier/ski. Det ble ihvertfall trukket av en traktor på isen. Jeg møtte en vakt der. Det eneste han kunne si var at det skulle filmes her.

Eiriks bilder gir oss assosiasjoner til en scene fra «The Living Daylights» hvor Bond og Bond-piken suser avgårde ut i et skogsområde og en isbelagt innsjø  i daværende Tsjekkoslovakia og med et nødskrik klarer å rømme til Østerrike.

Både Langvann og Elvann i Nittedal kommune nevnes i en søknad fra grunneier fra Løvenskiold-Vækerø til kommmune og fylkeskommunen.

Hakadal er et sogn i Nittedal i Akershus, med Hakadal kirke som soknekirke. Sognet grenser i sør til sognet Nittedal, i øst til Gjerdrum i Gjerdrum og Holter i Nannestad, i nord til Nannestad i Nannestad og Harestua i Lunner og i vest til Vestre Aker i Oslo.

Fra Langvann i Nittedal. Foto: Eirik Engelien. © JAMESBOND.no

Ifølge lokalavisen Varingen får folk som ferdes på stedet beskjed om å «passe sine egne saker».

VG har også dratt dit. De så vakter fra sikkerhetsselskapet ProSec på stedet. Alle VG spør i sakens anledning svarer «ingen kommentar», og da er vel alt som det skal være når det gjelder hemmelige agenter.

«Bond 25» har fått en støtte via insentivordningen til Norsk filminstitutt, på nærmere 50 millioner kroner. Dermed skal ca. 200 millioner kroner brukes på innspillingen her i landet. De som får tilskudd kan få refundert inntil 25 prosent av utgiftene.

Fra Langvann i Nittedal. Foto: Eirik Engelien. © JAMESBOND.no

Fra Langvann i Nittedal. Foto: Eirik Engelien. © JAMESBOND.no

Relaterte saker
Bond 25 får 47 millioner kroner i insentivstøtte (25.01.2019)
Nå får du flere Bond-filmer i 4K (20.12.2018)


JB / 22.02.2019


Del på Facebook:


  Kommentar   Tips en venn   Kontakt oss
     
Nick:
Passord:
Husk meg:   
Glemt passord eller nick?
Ny bruker? Registrer deg her.
Ingen kommentarer!

Søk JAMESBOND.no

  
DAGENS SITAT
"Dr. No: I'm a member of SPECTRE James Bond: SPECTRE? Dr. No: SPECTRE. Special Executive for Counter Intelligence, Terrorism, Revenge, Extortion. The four great cornerstones of power headed by the greatest brains in the world. James Bond: Correction. Criminal brains! Dr. No: The successful criminal brain is always superior. It has to be! "
Dr. No (1962)
007 RASKE
Navn: Per Haddal Født: 9.1.1952 Stilling: Filmkritiker i Aftenposten (men pensjonert i 2009)
© JB Forlag 1999-2022. Gjengivelse av redaksjonelt innhold på nettstedet er ikke tillatt uten forlagets tillatelse. www.jamesbond.no er en frittstående nettside, uten bindinger til rettighetshaverne av filmene eller andre James Bond-produkter. James Bond, Gun Logo & Gun Barrel © 1962-2022 Danjaq, LLC og United Artists. Ansvarlig redaktør: John Berge. Journalister: Joakim Rekaa, Lars Johnsrud og Alexander Hagen. Nettansvarlig: Per Mork. Kontakt oss. Om JAMESBOND.no
jamesbond.no lives forever…