Søndag 27. september 2020 kl. 19.30


GoldenEye 007 (1997)


Etter flere års opphold uten James Bond dataspill av noe slag, kom GoldenEye 007 i 1997. Det er et førsteperson skytespill beregnet på Nintendo 64-plattformen, og basert på filmen med samme navn. Spillet ble et av de mest populære som ble lansert for plattformen N64, og er velkjent for sin høye kvalitet, og regnet som et av de beste som ble laget for N64. Spillet i seg selv er revolusjonerende innen utviklingen av førsteperson-skytespill for spillkonsoller.

GoldenEye 007 er også et sjeldent tilfelle hvor en spilladapsjon av en film blir anerkjent av gamere. Spillet solgte rundt åtte millioner kopier. I 1998, fikk GoldenEye 007 priser BAFTA Interactive Entertainment "Games Award" og utvikleren Rareware vant prisen for "Best UK Developer". Spillet vant også fire priser fra Academy of Interactive Arts and Sciences: "Console Action Game of the Year", "Console Game of the Year", "Interactive Title of the Year" og "Outstanding Achievement in Software Engineering".

I january 2000 stemte leserne av det britiske videospill-bladet Computer and Video Games frem GoldenEye 007 på førsteplass på listen over de hundre beste videospill gjennom tidene.

I 2005, en "Best Games of All-Time"-undersøkelse hos GameFAQs, plasserte GoldenEye 007 på 007. (!) plass.

I sin tid fikk spillet 9 av 10 poeng i spillmagasinet Edge.

Spillet er fortsatt populært, og interessen for det lever videre i fansider på Internett.

Kilde: Wikipedia.org

Utvikler: Rareware

Genre: Action


JB