Torsdag 28. mars 2024 kl. 13.26

Fleming: The Man Who Would Be Bond (2014)

Handling:
Episode 1: London, 1938. Ian Fleming lever playboylivet, i skyggen av en suksessfull bror og en død far som var krigshelt. Han møter på Ann O’Neill, en kvinne som allerede er gift, og har en elsker. Fleming søker i stedet trøst hos vakre Muriel. Flemings dominerende mor sørger for at sønnen får jobb i staben til Admiral John Godfrey i marinens etterretningstjeneste. Der skaper Fleming raskt furore, da han bruker utradisjonelle metoder for å få tak i informasjon fra to fangede tyske soldater fra en ubåt. Men Godfrey innser raskt at Flemings metoder kan være nettopp det som trengs i en krevende tid.

Episode 2: Ann inviterer Ian til bursdagsfesten til sin elsker, Esmond Rothermere. Selv om Ian har med seg Muriel som date, slår det gnister mellom Ian og Ann. I mellomtiden virker det som Frankrike må gi tapt mot nazistene. Fleming trygler Godfrey om å sende ham til Frankrike for å bistå med ødeleggelsen av hemmelige filer. Hvordan vil han takle de farlige situasjonene som er i vente?

Episode 3: Fleming blir spurt av amerikanerne om å skrive et utkast for et etterretningsorgan som skal ende opp som CIA (Central Intelligence Agency). Tilbake i London overbeviser Fleming sin sjef, Godfrey, om å etablere 30 Assault Unit – en avdeling med soldater som er villig til å ta de tøffe valgene, med Fleming som offiser. Fleming tror den nye enheten er nøkkelen for å slå nazistene. I mellomtiden fortsetter forholdet til Ann, men Ian tar det ikke til det neste nivået, mens Rothermere gjør det klart at han vil vinne Ann tilbake.

Episode 4: Krigen er snart over, men Fleming er overbevist om at nazistene har hemmelige atomvåpenplaner og at britene må finne ut hva det er før russerne. Til slutt får Fleming tillatelse til å dra til Tyskland for å få tak i planene. Han lykkes med å finne de, men må kjempe mot en gruppe tyske soldater som kjemper til siste slutt, selv om utfallet av krigen er klart for alle. I det krigen er over, står Ian foran et veiskille. Hva skal ha nå fylle dagene med og vil han og Ann bli et par?

Filmfakta:
BBC AMERICA viser første episode 29. januar 2014, deretter følger episode 2 5. februar, episode 3 12. februar og episode 4 den 19. februar.

Serien skal også vises på Sky TV, og HBO Nordic fortalte på Twitter den 25. november at de også skal vises serien på sin klikkefilm/strømmetjeneste.

Miniserien på fire episoder tar for seg livshistorien til James Bond-skaperen Ian Fleming, noe som også tidligere er gjort i flere TV-filmer.

Herunder Goldeneye: The Secret Life of Ian Fleming (1989), Spymaker: The Secret Life of Ian Fleming (1990) og Ian Fleming: Bondmaker (2005). (Les mer om disse her.)

Ian Fleming-rollen spilles av 35 år gamle Dominic Cooper, kjent for roller i Mamma Mia! The Movie (2008), og opptredener i Captain America: The First Avenger (2010), Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) og Captain America: The Winter Soldier (2014).

Det er mange kvinneroller i serien, men den største og viktigste er den av Ann O’Neill, spilt av Lara Pulver, kjent fra TV-serien Sherlock. Ann ender opp som den viktigste kvinnen i Ian Flemings liv og den som stjeler hans hjerte.

Regissøren av miniserien er Mat Whitecross, kjent for Road to Guantanamo.

Serien er en produksjon mellom Sky Atlantic og BBC America.

STAB OG SKUESPILLERE Ian Fleming: Dominic Cooper (Captain America: The Winter Soldier, The Devil’s Double) Ann O’Neil: Laura Pulver (Sherlock, True Blood) Muriel Wright: Annabelle Wallis (Peaky Blinders, The Tudors) Eve Fleming: Lesley Manville (Maleficent, Theory of Everything) Lieutenant Monday:Anna Chancellor (The Hour, How I Live Now) Admiral John Godfrey: Samuel West (Jonathan Strange & Mr Norrell, Mr. Selfridge) Peter Fleming: Rupert Evans (World Without End, Hellboy) Loelia: Camilla Rutherford (The Crimson Petal and the White, Gosford Park)

Manusforfattere: John Brownlow og Don Macpherson Regissør: Mat Whitecross Eksekutive priudsenter: Douglas Rae, Michael Parke, Robert Bernstein Produsent: Sarah Curtis

Fleming: The Man Who Would Be Bond fra Ecosse Films er en BBC AMERICA og Sky Atlantic co-produksjon, distribuert av BBC Worldwide.



Sitater:
His name is Ian Fleming.

Fleming … Ian Fleming.

Premieredatoer:
USA: 29.01.2014

Produksjonsselskap: Ecosse Films

JB