Torsdag 28. mars 2024 kl. 21.17

Sir Roger Moore er død
Roger Moore under sitt besøk i Norge 5. desember 2008. Foto: John Berge. ©


Etter å ha kjempet mot kreft i kort tid, døde Sir Roger Moore.

Han ble 89 år gammel.

Nyheten ble meldt via Twitter i dag, tirsdag 23. mai, av hans
Roger Moore slik mange vil huske ham, som agent 007, James Bond, her fra 80-tallet.
nærmeste familie: hans tre barn Deborah, Geoffrey og Christian Moore.

Der heter det blant annet:

«Det er med et tung hjerte at vi må annonsere at vår kjære far, Sir Roger Moore, har sovnet inn i dag i Sveits etter et kort men modig kamp mot kreft.»

«Tusen takk, pappa, for å ha vært deg, og for å ha vært så spesiell for så mange mennesker.»

«Vi vet at vår egen kjærlighet og beundring vil bli mangedoblet verden rundt, av folk som kjente ham for sine filmer, for sine TV-show og for hans lidenskapelige arbeid for Unicef, som han selv mente var sin største bragd.»

«Kjærligheten han var omgitt av i sine siste dager var så stor at den ikke kan måles i ord alene.»

Moore etterlater seg, foruten de tre barna han hadde med sin tredje kone, italienske Luisa Mattioli, sin fjerde kone – danske Kristina «Kiki» Tholstrup.

Les hele meldingen nedenfor:

Roger Moore spilte James Bond i 007-Bond-filmer.

Live And Let Die (1973)

The Man With The Golden Gun (1974)

The Spy Who Loved Me (1977)

Moonraker (1979)

For Your Eyes Only (1981)

Octopussy (1983)

A View To A Kill (1985)

Roger Moore var den tredje skuespiller som spilte agent 007 i den offisielle serien, etter sin venn Sean Connery og George Lazenby.

Han gjorde selvsagt mye mer enn bare James Bond, ikke minst er han kjent for rollen som The Saint (Helgenen) og serien The Persuaders (Gullguttene) med Tony Curtis.

Roger Moore ble født 14.10.1927 i et relativt fattig strøk av London, som sønn av en politikonstabel. Sammen med sin mor måtte Moore evakuere til Sussex rett før annen verdenskrig.

Debutfilmen som Bond, Live and Let Die fra 1973, ble ingen stor suksess, men spilte inn betydelig mer penger på verdensbasis enn filmen før det igjen – Diamonds Are Forever. Selv om Moore tenderte mot å kopiere Connery i debuten, fant han etter hvert sin særegne stil.

Det er en allmenn oppfatning at Moore for alvor fant seg til rette i Bond-rollen med The Spy Who Loved Me i 1977, en film som ofte blir regnet som hans beste. Hans neste film, Moonraker, skulle ifølge Moore være hans siste Bondfilm, men betydelige pengebeløp fikk ham til å bli værende helt til A View To A Kill i 1985. Moore var 45 år da han debuterte som Bond og 57 da han avsluttet, og bar tydelig preg av alderen i de siste filmene.

De senere år har Moore skrevet flere bøker og dratt på flere bok & signeringsferder. Han har vært aktiv på ulike fantreff og elsket å møte Bond-fansen.

Les mer om Roger Moore i vårt personindeks.
Roger Moore og hans kone Kristina Tholstrup på Pinewood Studio, England. FOTO: Alexander Hagen. © JAMESBOND.no


JB / 23.05.2017 Sist oppdatert: 24.05.17 kl. 08:17