Lørdag 20. april 2024 kl. 17.46

Bondfan: Eirik Engelien
Bond-fan: Eirik Engelien. Foto: Privat. Montasje: JAMESBOND.no


En ferietur med familien da Eirik Engelien var elleve år ble skjebnesvanger. Etter det har han vært Bond-fan.

Eirik Engelien (f. 05.05.82) er en av de mange ivrige norske Bond-fans som engasjerer seg i debatter på Facebook-sidene til JAMESBOND.no.

(De finner du her
FAVORITT: The Spy Who Loved Me
og her.)

Eirik Engelien er nå 33 år og arbeider som tømrer. Han bor i hjemkommunen Nittedal, en landlig idyll ved grensen til Oslo i nord. Her har han renovert sin bestemors hus til familien, som teller samboer og en sønn på rundt to år.

– Min interesse for James Bond startet i 1993. Vi var på en sommerferie i Danmark hvor vi hadde leid et feriehus. Der lå det en film på VHS. Det var The Spy Who Loved Me. Denne ble sett på nesten hver kveld, forteller Eirik.

Det ble starten. Etter det begynte han å «samle» ved å ta opp Bond-filmene da de ble vist på TV.

– Tilslutt fikk jeg råd til å kjøpe hele samlingen på VHS – frem til siste Dalton-film.

Eiriks første møte med James Bond på kino var med Tomorow Never Dies i 1998.

– Da var jeg så heldig å få se den på førpremieren som gikk av stabelen i Oslo Spektrum. Etter det har vært på hver premiere!

Årene gikk og DVD-formatet ble lansert.

– Jeg kjøpte meg da DVD-kofferten, som jeg synes er den fineste samlingen. Jeg skulle gjerne ønske at kofferten ble med på Blu-ray-samlingen.

– Favoritter?

– Nei! Av favorittfilm har jeg egentlig ingen. Og ingen favoritt som Bond heller. Men synes at både Dalton og Lazenby hadde fortjent flere filmer. Før jeg ble fan av James Bond så jeg på Helgenen med Roger Moore. Da ble det enda tøffere og se ham som James Bond. Jeg måtte selvfølglig også kjøpe meg hele Helgenen-serien på DVD også.

Hjemme i stuen i nyhuset er det lett å se at det bor en fan, med bilder hengende på veggen og hyller med Bond-samlingen over fjernsynet.

– Av bøker har jeg kun lest en bok og det er Diamonds Are Forever og noen gamle blader som jeg hadde som liten. Jeg skulle nok gjerne hatt en større samling av bøker – bare for å ha....

– Hva synes du om Daniel Craig som Bond da?

– Han gjør en bra innsats som James Bond. Han gjør Bond på en ny måte. Noe som er bra. Jeg digger at de startet alt på nytt med ham. Jeg setter Skyfall på topp etter Casino Royale. Jeg ser veldig frem til Spectre. Der er jeg nesten sikker på at vi møter Blofeld. Har en liten følelse av at det er organisasjonen Spectre som er bak i alle Craig-filmene. Og nå får vi vite det. Jeg håper å få se Craig i endel flere Bond-filmer, avrunder Eirik Engelien.

Er du en James Bond-fan utenom det vanlige? Da vil vi gjerne høre din historie og presentere den her på hele Norges JAMESBOND.no. I 2015 feirer vi 15 år på nettet. Vi er landest lengstlevende og største side om agent 007.

Send e-post til oss her: Redaktør John Berge.

Se våre andre artikler om norske Bond-fans via lenkene under.

JB / 15.10.2015