Torsdag 18. april 2024 kl. 21.2

Logan om Bond 24 og Bond 25
Bond 24: 23.10.2015 (UK), 06.11.2015 (USA)


– Alt jeg kan si om Bond er at jeg er lykkelig med å skrive manusene, har forfatter John Logan nylig uttalt.

– Sam [Mendes] vil komme gjennom vinduet og drepe meg, sa Logan spøkefullt, med hentydning til om hvis han sa noe som helst om de to neste Bond-manusene.

Her skal som kjent Sam Mendes regissere den neste filmen, Bond 24 (2015).

John Logan var likevel meget pratesalig rundt sitt forhold til Bond. Han skrev som kjent også manuset til Skyfall, basert på Neal Purvis og Robert Wades utkast.

Det er IGN.com som har fått Logan i tale i anledning en presseturné i regi av Television Critics Association, som fikk besøke settet til den kommende skrekkserien Penny Dreadful.

Dette er en serie skapt av John Logan og med Sam Mendes som eksekutiv produsent. Serien foregår i Viktoriatidens London, hvor klassiske skrekkfigurer som Frankensteins monster, Dracula og andre spiller en stor rolle. Hovedrollene spilles av Josh Hartnett og Eva Green, og selveste Timothy Dalton har en viktig rolle.

Overfor nettsiden indikerte Logan at de to neste manusene vil bringe videre videre det som er etablert med Skyfall (2012).

– Mitt mål er å skrive en flott film som er passende, som bygger på det vi gjorde med Skyfall, men sørge for at filmen er unik for seg selv. Temaene, ideeene og karakterene fra Skyfall kan åpenbart fortsette, siden det er en franchise, og det er en fortsettelseshistorie. Så jeg tror det er en ressonans fra Skyfall i den nye filmen.

Logan forteller videre at han «vokste opp med Bond-filmene».

– Den første jeg så var Diamonds Are Forever, da jeg var et barn. Jeg bare elsket de filmene. Jeg elsker alle elementene, fra bøkene – å gå tilbake til Ian Flemming er det jeg gjorde med Skyfall – og det er visse elementer av filmene og bøkene som jeg har brakt inn i den nye filmen, slik det også ble gjort med Skyfall.

Logan er kryptisk rundt hva slags skurk vi får se i Bond 24. Som kjent eier Eon Productions nå rettighetene til Ernst Stavro Blofeld, etter å ha kjøpt opp Kevin McClory-manusene.

– Jeg tror vår skurk vil være passende til historien vi forteller, var alt Logan ville si overfor IGN om dette temaet.

I alle tilfelle har Logan sagt mer om Bond 24 og hans tanker rundt filmen, enn noen andre involvert i produksjonen har gjort så langt.

JB / 18.01.2014