Torsdag 28. mars 2024 kl. 19.24

«Bond-legende» med bokutgivelse
Peter Lamant er klar med boken The Man With The Golden Eye.


Produksjonsdesigner gir ut bok etter mer enn 60 år (!) i filmbransjen.

Enhver James Bond-fan som har sett en «Behind the scenes» eller «Making of…» dokumentar om en Bond-film, har etter alle solemerker hørt om Peter Lamont.

Engelskmannen som fyller 84 år i november vil gi ut boken The Man With The Golden Eye i 2014. Det melder nettstedet mi6-hq.com

Lamont har jobbet på 18 Bond-filmer fra Goldinger (1964) til Casino Royale (2006). Alle som kan sine 007-fakta får dette til å bli 19 filmer. I 1997 kunne nemlig ikke Lamont jobbe på Tomorrow Never Dies , da han allerede jobbet med James Camerons filmmesterverk Titanic. For sin innsats i den filmen vant han en velfortjent Oscar-statuett.

Med sin lange fartstid og fyldige Bond-CV er Lamont mest kjent for sitt arbeid i filmserien vi elsker så inderlig, men han er også kjent for å ha arbeidet på flere av James Camerons filmer. I tillegg til nevnte Titanic kan vi nevne Aliens (1986) og True Lies (1994). Sistnevnte tittel er av mange ansett som en parodi på James Bond og hemmelig-spion-filmsjangeren, med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

I løpet av sin lange karriere har produksjonsdesigneren vært nominert til Oscar for filmene Fiddler on the Roof (1971), Bond-filmen The Spy Who Loved Me (1977) og Aliens (1986).

I den kommende boken åpner engelskmannen opp sitt omfattende arkiv, og supplerer det med tilhørende fortellinger. Forlaget som utgir boken sier at Bond-fansen vil sikle etter boken, og at den er et absolutt «må ha» for samlere. Boken er godt illustrert og er et ultimat kjøp for filmelskere, og spesielt for tilhengere av Bond-filmene og James Camerons filmer.

Les mer om Peter Lamont i vårt indeks.

Joakim Rekaa / 25.10.2013