Fredag 19. april 2024 kl. 0.57

Skuffende salgstall for Solo


Overgås av de siste utgitte Bond-romanene.

Den britiske avisen The Independent beskriver salgstallene for Solo etter en uke i hyllene med humoristisk Bond-snert: The sales are not enough.

Til tross for gode anmeldelser i britiske aviser som Daily Mail, The Guardian og The Scotsman, når ikke salgstallene høyere enn 8692 i Storbritannia etter en uke.

Etter milliardsuksessen til fjorårets Bond-film Skyfall, ble skotske William Boyds roman innvilget stor spalteplass hos den britiske pressen. Men der jubileumsfilmen i fjor høstet både gode kritikker og enorm kassasuksess, har ikke Bond klart å lokke så mange fans til bokhyllene som mange hadde håpet og trodd.

Tallenes tale sier at Solo har solgt 48 % mindre i løpet av den første uka, enn Bond-romanen Carte Blance som ble utgitt i 2011 av Jeffrey Deaver. Salget er også skuffende sammenlignet med boken Devil May Care av Sebastian Faulks som i 2008 ble utgitt i forbindelse med Ian Flemings 100-årsdag. Den solgte 44.093 eksemplarer på fire dager (!).

Helt svart er det imidlertid ikke. Solos salgstall er greie, og er tall som ville fått mange forlag til å juble. For skotten er salgstallene en personlig rekord i løpet av en åpningsuke. Hans tidligere rekord var på 5.743 solgte eksemplarer av boken Waiting For Sunrise.

JAMESBOND.no-redaksjonen håper det britiske folk (og fans andre steder i verden) kjenner sin besøkelsestid hos bokhandlerne og sikrer seg sine hardback-eksemplarer av Solo for å vise at de virkelig setter pris på deres mest kjente actionikon. Vi ønsker William Boyd fortsatt lykke til med salget, og håper en norsk oversettelse kommer.

Joakim Rekaa / 18.10.2013