Lørdag 20. april 2024 kl. 12.22

Bérénice Marlohe om rollen i Skyfall


Den franske skuespilleren og modellen Bérénice Marlohe skal spille den mystiske Sévérine i Skyfall, og i et intervju med Live Magazine har hun fortalt mer om hennes rollefigur og hvordan hun fikk rollen.

- Da jeg fikk høre det skulle være audition i Paris prøvde jeg å få kontaktdetaljer på alle som er involvert. Jeg klarte å spore opp regissør Sam Mendes’ agent, men det kom ingenting ut av det. Så møtte jeg casting director Debbie McWilliams, som førte meg til Sam og produsentene – og til slutt Daniel Craig.

Skyfall blir hennes første engelskspråklige film. Tidligere i hennes karriere har hun spilt i diverse franske fjernsynsdrama, samt i noen reklamefilmer.

Det har lenge vært spekulert i at rollefiguren hennes i Skyfall er kjæresten til superskurk Javier Bardem, men det vil Marlohe ikke si noe om. Men på spørsmål om hvordan rollefiguren hennes kan beskrives, har hun følgende å fortelle:

- Hun er glamorøs og gåtefull. Jeg er involvert i mindre action på skjermen enn det Naomi Harris er (Harris skal spille feltagenten Eve, red.anm.), men jeg ønsket å få pistolfølelsen for å finne fram til min karakter.

Om den tradisjonelle Bond-pikerollen:

- Jeg ser definitivt på meg selv som en Bond-dame framfor en Bond-pike. Ideen om en Bond-pike kan være veldig forvirrende. Som skuespiller vet jeg det kan være en felle fordi du ikke vet hva folk forventer. Jeg tror det raskt endrer seg nå. Du står mer fritt til å utvikle en ekte rollefigur framfor noe abstrakt.

Inspirasjon til sin tolkning har hun funnet i en av de siste års mest minneverdige hjelpeskurker, og på den måten underbygger hun spekulasjonene om at rollefiguren hennes ikke nødvendigvis er blant de med renest mel i posen:

- Det er mer spennvidde innenfor Bond-filmene nå til å skape en sterk, uavhengig kvinne. Tidligere Bond-piker var mer avhengige. Men jeg elsket det Famke Janssen gjorde i GoldenEye, og måten hun skapte en morsom psykopat. Jeg har forsøkt å få med en annen type kompleksitet i min rollefigur.

Hva tror du om Merlohes rolle i Skyfall? Kommer hun til å bli en minneverdig hjelpeskurk alá Onatopp i GoldenEye? Diskuter gjerne på forumet på våre nettsider, eller på vår Facebook-side.

Skyfall har som kjent premiere 26. oktober i Norge, og innspillingen av filmen er godt i gang. Vi vet ikke noe mer om plottet i filmen enn det som er offentliggjort, men det mangler altså ikke på spekulasjoner.
Bérénice Marlohe på pressekonferansen til Skyfall.


Joakim Krane Bech / 29.01.2012 Sist oppdatert: 01.02.12 kl. 14:20