Tirsdag 16. april 2024 kl. 13.31

Bond 23: premieredatoen er klar


Returnerer i jubileumsåret.

MGM og Sony Pictures Entertainment kan endelig bekrefte noe vi lenge har savnet – en premieredato for den kommende Bond-filmen, den 23. i rekken. Det vil skje fredag den 26. oktober 2012, men som norsk Bond-fan må du påregne reise for å være blant de første i verden som får se den: datoen gjelder bare for Storbritannia og Irland. Amerikanerne må vente på sin premiere til den 9. november, og det er pr. nå de eneste datoene vi kjenner til.

Bond 23 byr atter på Daniel Craig i hovedrollen. Judi Dench gjør sin syvende tolkning av etterretningssjef M, mens Neal Purvis, Robert Wade og John Logan er hyret inn som manusforfattere. Filmmusikken signeres David Arnold, og i regissørstolen finner vi Sam Mendes. Produsentene er selvskrevne – Michael G. Wilson og Barbara Broccoli.

Filmen er foreløpig i preproduksjon, og filmingen er forventet påbegynt i november 2011. Av konkurranse omkring premieretider trekkes særlig The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II frem. MGM står for både produksjon, finansiering og distribusjon av Bond 23.

Bond-filmene feirer 50-årsjubileum i 2012. Når både dato og hovedrolleinnehaver nå er bekreftet vil dette også markere det lengste oppholdet mellom to filmer uten skifte av skuespiller.

Alexander Hagen / 07.06.2011