Fredag 29. mars 2024 kl. 9.41

Michael Fassbender potensiell kandidat som James Bond?


X-Men-regissøren Matthew Vaughn har lansert en av stjernene i X-Men: First Class, Michael Fassbender, som en potensiell ny James Bond etter Daniel Craig.

Fassbender spiller rollen som den unge Eric ”Magneto” Lensherr i en av sommerens storfilmer; nevnte X-Men: First Class. Handlingen i filmen er lagt til 1960-tallet, og visse aspekter er påvirket av 1960-talls Bond. Magneto er på leting etter hevn, og hans karakter vekker minner om Sean Connerys kaldblodige versjon av agent 007.

På en pressekonferanse i New York i forbindelse med X-Men: First Class, spurte screenrant.com om Fassbender ville være interessert i å følge i Craigs fotspor. Fassbender svarte noe unnvikende på spørsmålet, men var heller ikke totalt avvisende til det.

- Jeg pleier aldri å planlegge noe, fordi det fungerer aldri. Jeg er bare interessert i å få filmen ut og se hvordan det går. Akkurat nå er jeg opptatt med å spille inn Ridley Scotts Prometheus, og Daniel Craig gjør en fantastisk jobb. Vi får se hva som skjer. Jeg er smigret over at folk skaper den linken, men jeg vet ikke. Vi får se.

Fassbender er født i Tyskland, men har en nord-irsk mor og er oppvokst i Killarney sør-vest i Irland. Han har tidligere spilt i storfilmer som Zack Snyders 300 og Quentin Tarantinos Inglourious Basterds.

Vaughn har også uttalt at han en gang i framtiden kunne tenke seg å regissere en Bond-film, og da med Fassbender som Bond. Men han er nå usikker på om han fortsatt vil.

- Jeg var veldig interessert i å regissere Bond. Jeg vet ikke om jeg er det fortsatt etter å ha gjort First Class. Jeg elsker Daniel Craig, men det ville vært interessant om de bestemte seg for å gå for Fassbender. Kanskje da vil jeg si «hei!»

Vaughn har i tillegg til X-Men: First Class regissert filmene Layer Cake (med Daniel Craig i hovedrollen), Stardust og Kick-Ass

Enn så lenge er det uansett Daniel Craig som er 007 på lerretet, og den foreløpig utitulerte Bond 23 kommer på kino 9. november 2012. Hva som skjer etter det gjenstår å se.

Joakim Krane Bech / 01.06.2011