Fredag 19. april 2024 kl. 6.35

Ian Fleming-filmen har fått hovedrolleinnehaver
James McAvoy som Robbie Turner i Atonement (norsk tittel: Om forlatelse.)


James McAvoy, kjent blant annet for sin innsats i actionfilmen Wanted, skal spille Ian Fleming i den kommende filmen Ian Fleming.

Palmstar Entertainment og Animus Films jobber med en biografifilm om livet til Ian Fleming, som igjen er basert på boken Ian Fleming: The Man Behind James Bond av Andrew Lycet.

Tre ganger tidligere har Bond-skaperen vært gjenstand for mer lavbudsjett og TV-baserte filmer: Goldeneye: The Secret Life of Ian Fleming (1989), Spymaker: The Secret Life of Ian Fleming (1990) og Ian Fleming: Bondmaker (2005).

(Les mer om disse her.)

Den nye filmatiseringen blir trolig en kinofilm, men skal som tidligere filmer fokusere på livet til Ian Fleming før han skapte James Bond. M.a.o. opplevelsene som ga ham inspirasjon til å bli fiksjonsforfatter.

Det er nettsiden pajiba.com som nå melder at James McAvoy har sagt ja til å spille hovedrollen. Skotten McAvoy – nå 30 år – er kjent for filmer som Bright Young Things, Atonement og Wanted. I disse dager er han straks aktuell i The Conspirator under ledelse av regissør Robert Redford, som handler om drapet på USAs president Abraham Lincoln. Han skal også spille inn Wanted 2 i 2010.

Ifølge pajiba.com har Ian Fleming-filmen budsjettet på plass, ca. 40 millioner amerikanske dollar. Produksjonsselskapene jakter nå på en regissør for filmen.

JB / 31.12.2009